MHP'nin Olağanüstü Kongre Yeri Belli Oldu

MHP'nin Olağanüstü Kongre Yeri Belli Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nde olağanüstü kongreyi düzenlemesi için mahkeme tarafından görevlendirilen çağrı heyeti olağanüstü kongrenin olacağı yeri Büyük Anadolu Termal Otel olarak belirledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhaliflerin başlattığı isyan, mahkemenin muhalifler lehine verdiği olağanüstü kongre ile sonuçlanmıştı. Gerilimin devam ettiği MHP'de ilk önce 15 Mayıs olarak açıklanan olağanüstü kongre tarihinin ardından, yer de belli oldu. Büyük Anadolu Termal Otel'in spor salonunda gerçekleştirilecek olan kongre için otel ile sözleşme de imzalandı.

Muhaliflerin mahkemeye taşıdığı olağanüstü kongre talebi mahkeme tarafından onaylanınca, muhalifler tarafından çağrı heyeti oluşturulmuştu. Mahkeme tarafından yetkilendirilen Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç'ten oluşan çağrı heyetinin ilk toplantısı 10 saat sürmüş ve kongre tarihinin 15 Mayıs olacağı belirlenilmişti. Çağrı heyeti gerçekleştirdiği bir sonraki toplantıda kongrenin yapılacağı salonu belirleyerek, MHP Olağanüstü Kongresi'nin Büyük Anadolu Otel'inde yapılmasına karar verdi. Otel ile kongre konusunda anlaşma imzalandı. Öte yandan çağrı heyeti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından güncel üst kurul delege listesini de aldı. Kongre için alınan listedeki isimlere davetiye gönderilmeye yarından itibaren başlanılacak.

 

Bin 238 delegeden 611'i yeterli olacak

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından çağrı heyetinin aldığı listedeki bin 238 kişi bulunuyor. Bu sayıdan sadece 611'inin toplanması 15 Mayıs'ta Genel Başkan, MYK ve Merkez Disiplin Kurulu'nu seçmek için yeterli olacak. 15 Mayıs'ta yeterli delege sayısı bulunamazsa 22 Mayıs'ta Büyük Anadolu Oteli'nde tekrar kongre düzenlenecek ancak bu sefer salt çoğunluk dikkate alınacak.

Çağrı heyeti olası bir provokasyonun önüne geçebilmek için Ankara Valiliği'nden güvenlik için yardım talep edecek. Olağanüstü kongrede delegeler dışında partililer ve misafirler de yer alabilecekken, kurultaya katılacak delegeler güvenlik tedbiri olarak otelde konaklayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.