Microsoft Edge öğrencileri sevindirecek!

Microsoft Edge öğrencileri sevindirecek!

Microsoft, internet tarayıcısı Edge programı için sizin yerinize matematik işlemlerini çözecek bir özelliği test ediyor. 

Math Solver adıyla yayınlanacak araç, en karmaşık formülleri bile hızlıca çözerek karşınıza çıkaracak. Son günlerde üst üste yenilikleri ile karşımıza çıkan Chromium tabanlı web tarayıcısı Microsoft Edge dikey sekmeler, başlangıç desteği ve çocuk modu gibi bir dizi pratik özelliğini kullanıcılarına tanıttı. Tüm bu özelliklerin Mart ayı içerisinde uygulamanın kararlı sürümüne aktarılması beklenirken; şimdi sürpriz bir yenilikle daha karşılaştık! Bu defa geliştiriciler, öğrencilerin işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor gibi görünmekte.

Microsoft Edge matematik işlemlerini otomatikman çözüyor

Chromium motoruyla çalıştıktan bu yana büyük bir başarı kaydeden Microsoft, şimdi Edge programını rakiplerinden önemli ölçüde ayıracak benzersiz bir özellik için daha kolları sıvadı. Geliştiricilerin test aşamasına başladığı son çalışmaları, dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Ortaya çıkan yeni özelliğe göre Microsoft Edge matematik problemleri ve formül çözümleri için hızlıca hizmet verecek bir araç geliştiriyor. Başta zorlu ödevleriyle mücadele eden öğrenciler tarafından heyecanla beklenen bu yeniliğin Bing arama motoru ile çalışacak. Tarayıcı ekranında aniden karşılaştığınız matematiksel soruları otomatik olarak çözecek. Aynı zamanda manuel olarak soru girmek de mümkün kılınacak.

basliksiz-2-043.jpg

Şu anda test aşamasında olan bu özellik yalnızca Microsoft Edge’in Canary sürümünde bulunuyor. Dolayısıyla erkenden yeni aracı görmek istiyorsanız, bu sürümü çalıştırmaktan başka şansınız yok. Ancak buna rağmen Canary’i indiren tüm kullanıcıların da yeni özelliğe ulaşamadığı biliniyor. Bunu anlamak için programa girip Ayarlar > Görünüm > Matematik Çözücüyü Göster adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Şimdilik Matematik Çözücü özelliğinin tüm Microsoft Edge kullanıcılarına ne zaman geleceği, hatta kesin olarak gelip gelmeyeceği bile bilinmiyor. Microsoft küçük bir ihtimalle de olsa bu özellikten aniden vazgeçebilir. Fakat yine de büyük olasılıkla özelliğin ilerleyen haftalarda herkese açılacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.