Microsoft Edge yazılımı güvenlik önlemlerini artırdı

Microsoft Edge yazılımı güvenlik önlemlerini artırdı

Microsoft Edge yazılımı için alınan güvenlik önlemleri artırılıyor. Windows 7 ve Windows 8 sürümleri için optimize edilen Chromium bazlı yazılım, kullanıcı kitlesini genişlettiğinden ötürü artık daha dikkatli ve daha titiz olmak zorunda.

Henüz daha istenilen performansı veremeyen yazılım, kullanıcılarından tam onay alamıyor. Bu bağlamda güvensizlik ortamının oluşmasından çekinen Microsoft, rakibi Mozilla’nın yaptığını yapmaya karar verdi. Hatırlanacağı üzere Mozilla, Firefox kullanıcılarının başka firmalar tarafından izlenmesini engelleyen bir projeyi hayata geçirmişti.

Microsoft Edge yazılımı

Aynı proje, şu an için, Microsoft Edge adına beta testinde. Eğer siz de bir beta sürümü kullanıcısı iseniz, takip etmeniz gereken tarayıcı yolu şu şekilde: Adres çubuğuna tırnak içerisindeki şu kodu yazın: “edge://flags#edge-tracking-prevention” ve programı yeniden başlatın.

Amerikalı yazılım şirketi, üç aşamalı bir güvenlik katmanı hazırladı. Bunlardan ilki sadece kötü niyetli izleyicileri ekarte etmeye odaklanırken, ikinci aşama ise reklam hedefleme çalışmalarında agresif reklamcılık yöntemlerini kullanan kişileri elimine etmeye yarıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.