Microsoft hibrit öğrenme için yeni araçlar sunuyor

Microsoft hibrit öğrenme için yeni araçlar sunuyor

Microsoft, COVID-19 salgını sırasında çevrimiçi eğitim ortamında hem öğretmenleri hem de öğrencileri desteklemek için tasarlanmış çeşitli öğrenme araçlarının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Şirkete göre, eğitimcilerin yüzde 82‘si, küresel salgının aslında çevrimiçi eğitim teknolojisinin geliştirilmesine yardımcı olduğu konusunda hemfikir. Dahası bu tür teknoloji eğitimcileri bir çevrimiçi öğretim stiline uyum sağlamayı da teşvik ediyor.

Küresel salgın çevrimiçi teknolojileri geliştiriyor

Okullar salgın sonrası bir geleceğe yönelik çevrimiçi bir öğrenme yaklaşımı uygularken mümkün olan en iyi araçları ve öğretim yöntemlerini göz önünde bulunduruyor: Güvenlik, güvenlik becerilerine odaklanma, öğrenci merkezlilik, ölçeklenebilirlik ve sosyal öğrenme. Microsoft bu doğrultuda çevrimiçi öğrenme ortamları için hedefler, geri bildirim araçları, analizler ve karmaşık materyalleri öğretmek adına kapsamlı birçok araç geliştirdi.

Microsoft, yayımlanan yeni eğitim araçlarına bir örnek olarak öğrenme deneyimini özelleştirmek ve öğrenci başarısını teşvik etmek için tasarlanmış bir yazılım aracı olan Reading Progress‘i (Okuma ilerleme aracı) duyurdu. Ayrıca bu tür bir başka araç da öğretmenlerin organizasyonunu yönetmesine ve öğrencilerine grup görevlerinin tahsis edilmesine yardımcı olan Grup Ödevleri’ni kullanıma açtı.

microsoft-hibrit-ogrenme-icin-yeni-araclar-sunuyor-6.jpg

Genel olarak firmanın misyonu zorunlu uzaktan eğitim gibi yerel engellere rağmen öğrenme deneyimini geliştirmek için teknolojiyi kullanmaya devam etmektir. Pandeminin başlangıcından bu yana sınıfta kullanılan teknoloji, Amerikan okullarındaki tüm sınıfları kapsayan günlük eğitimin normal bir parçası haline geldi.

Aslında Microsoft tarafından yapılan yakın tarihli bir YouGov anketi, K-12 eğitimcilerinin yüzde 71′inin öğretim sürecini kolaylaştırdığı için teknolojiyi övdüklerini bildirdi.

Raporlar hibrit öğrenmeye geçiş nedeniyle bazı öğrencilerin okuma becerilerinde hafif bir düşüş olduğunu gösterdiğinden Microsoft hem eğitimcilerin öğrencilerinin okuma ilerlemesini değerlendirmelerine yardımcı olmak hem de okuryazarlık becerilerini geliştirmede öğrencileri desteklemek için Okuma İlerleme aracını geliştirdi. Daha da iyisi bu aracın kullanımı herkes için tamamen ücretsiz.

Artık eğitimciler zamandan kazanmak, öğrencilerinin okuma ilerlemesini görselleştirmek ve hem ses hem de video kullanarak öğrencilerle bağımsız olarak etkileşimde bulunabiliyor. Bu doğrultuda oluşturulmuş Okuma İlerleme aracını kullanabiliyor. Bu araç öğrencilerin okuma gelişimini kapsamlı bir şekilde hızlandırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.