Microsoft ile ilgili şok anket! Gençler arasında...

Microsoft ile ilgili şok anket! Gençler arasında...

YouGov, çok çarpıcı bir anket sonucu ile geldi. Şirketin yaptığı anketlerde Microsoft‘un gençler arasındaki popülaritesinin arttığı görüldü.

Ankette çıkan rakamlar, eski sonuçlar ile karşılaştırıldığında, Microsoft gençler arasında son 2 yılın en yüksek beğenilme oranlarına ulaşmış durumda. Özellikle teknolojik trendleri belirleyen 18 ile 35 yaş aralığındaki kullanıcılar arasında popülerliğini artıran şirketin son yıllardaki yenilenme ve değişim çabaları meyvelerini vermişe benziyor.
Genel olarak eğilimlere bakıldığında genç neslin daha çok iPhone ve bunun gibi ikonik markalara düşkünlüğü dikkati çekmekte. Ancak gelen bu anket sonuçları, artık genç neslin de teknoloji devinin getirdiği yeni cihaz ve yazılımlara şans tanıdığını gösteriyor.

Microsoft, yeniden yapılanarak gençlere göz kırptı!
 

Analiz sonucu yayınlanan grafiğe bakıldığında, özellikle son 2 ay içerisinde keskin bir yükseliş dikkati çekiyor. Bunun iki sebebi olabileceği söyleniyor. İlki Windows 10‘a gelen büyük bir güncelleme olan Redstone 4 ve ikincisi şirkette yapılan büyük yeniden yapılanma.

iOS ve Android tabanlı cihazlarda Microsoft yazılımlarının birçok seçeneği ve sürümü olması şirketi hep göz önünde tutuyor. Şirketin bulut odaklı sistemi ve ilerleyişi, özellikle üniversite öğrencileri ve çalışan genç kesimin sık kullandığı Word, Powerpoint, Excel ve Dokümanlar uygulamalarını listede ilk sıralardan düşürmüyor. Ayrıca şirket eğitim programları ve destekleri ile çoğu kolej ve üniversite ile anlaşarak uygulamalarını öğrenci ve eğitimcilere ücretsiz bir şekilde erişime açıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.