Microsoft, kimlik avında PayPal ve Facebook'u geride bıraktı

Microsoft, kimlik avında PayPal ve Facebook'u geride bıraktı

Vade Secure tarafından yapılan araştırmaya göre Microsoft, bu yılın ikinci çeyreğinde Phishing (oltalama ya da kimlik hırsızlığı) konusunda Paypal ve Facebook'u geride bıraktı.

Vade Secure'un yeni araştırması, Microsoft'un kimlik hırsızlığı konusunda PayPal ve Facebook'u sollayarak birinci sıraya yerleştiğini gösterdi. Microsoft kimlik avı URL'lerinde yüzde 57'lik artış sağladı. Office 365’in kullanıma girmesi nedeniyle kurumsal kimlik saldırılarında büyük artış yaşandı. 

PayPal, Phishing URL hatalarında yüzde 16'lık değere sahip. Paypal'ın dünya çapında en yaygın kullanılan çevrimiçi ödeme sistemi olması ve 2011'den beri 231 milyondan fazla aktif kullanıcı tarafından tercih edilmesi, onu açık hedef haline getiriyor.

Facebook’un URL phishing istatistiklerinde ise yüzde 54'lük düşüş var. Hesapların zengin tüketici verileri içermesi, aynı zamanda çok sayıda üçüncü taraf uygulama ve hizmetlere erişmek için kullanılması, Facebook'u  popüler kimlik avı hedefine haline getiriyor. Facebook'un, Cambridge Analytica skandalı sonrasında platformda güvenliği arttırmaya yönelik çabaları, ikinci çeyrekt daha az hedef olmasına yol açtı.

Phishing nedir?

Dünyadaki hack olaylarının büyük bölümü sosyal mühendislikle gerçekleşir. Yani birisi sizi kandırarak bilgilerinizi alır ya da parolanızı tahmin edecek kadar bilgi toplar. Oltalama da, sizi başka bir şey oluyormuş gibi kandıran bir saldırı türüdür. En yaygın örneği, e-postayla yapılır ve bir kredi kartı ekstresi, Facebook parola yenileme mesajı gibi görünür. Sizden bilgilerinizi ister, şüphelenmeyip verirseniz, hesap bilgileriniz gider.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.