Microsoft, Linux çekirdeği WSL 2 test etmeye başladı

Microsoft, Linux çekirdeği WSL 2 test etmeye başladı

Microsoft uzun süredir Windows içerisinde Linux kurulumunu kolaylaştırmak için farklı adımlar atıyor. Microsoft tarafından paylaşılan yeni bilgiye göre, Windows 10 için yerleşik Linux çekirdeği WSL 2 test edilmeye başlandı.

Microsoft uzun süredir Linux çekirdekli işletim sistemlerini mağazasında barındırıyor ve kullanıcılar için oldukça kolay bir kurulum sağlıyordu. WSL yani Windows Subsystem Linux sistemi ilk olarak Build 2016 etkinliğinde tanıtıldı.

Windows 10’da yerel olarak çalıştırmak için bir uyumluluk katmanı olan WSL ayrıca Windows sistemler üzerinde Linux komut satırı çalıştırmaya yarayan yeni bir Windows özelliğidir. WSL katmanı ile Bash üzerindeki komutlar kullanılabilmekte, ancak bir grafik arayüzü bulunmamaktadır.

Microsoft, Windows için Windows’un 2 Alt Sistemini içeren Insiders beta programının üyelerine yeni bir WSL’yi sundu. Build etkinliğinde geçen ay açıklanan bu yenilik, linux çekirdekli işletim sistemlerini kullanırken daha hızlı bir performans sağlayacak ve daha fazla Bash komutunu kullanıma açacak.

Şirketin yayınladığı yeni blog yazısı ile de bu sistemin nasıl çalışacağına dair tüm detayları ve WSL 2 ile gelen yenilikleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca geliştiricilerin Windows Mağazası üzerinden daha önce yüklediği Linux dağıtımlarını güncellemesini bekleyerek performans sonuçlarını da görmüş olacağız.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.