Microsoft o hesapları kapatacak

Microsoft o hesapları kapatacak

Skype, Outlook, Xbox gibi çevrimiçi hizmetlere giriş yapabilmek ve kullanabilmek için açılan Microsoft hesapları, kullanılmadığı takdirde kapatılacak.

Windows işletim sisteminin yanı sıra, çok fazla sayıda insanın kullandığı uygulamaya da sahip olan Microsoft, son yaptığı açıklamalar ile birlikte aktif kullanılmayan hesapların kapatılacağını belirtti.

2 yıl kullanılmayan hesaplar kapatılacak

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda 2 yıl boyunca hesaba giriş yapılmazsa hesabın kapatılacağı belirtildi. Ayrıca yaptığı açıklamalarda bu kuralın 30 Ağustos itibarıyla yürürlüğe gireceğini söyleyen Microsoft, böylece gereksiz hesapların ve ölü kişilerin hesaplarının temizlenebileceğini iddia ediyor.

Tabii bazı hesaplar, üzerinden yıllar da geçse kapatılmayacak. Eğer ki bu hesabınızda aktif bir aboneliğiniz varsa ya da yakın zamanda güncel bir ürün satın aldıysanız hesabınız asla kapatılmayacak, kullanılmaya devam edilebilecek. Bu maddeler arasında, “hesabınızda para olması” ve “resmi bir Microsoft sertifikanız olması” gibi unsurlar da mevcut.

Microsoft, bu şekilde gereksiz hesaplar olmasını engellemek istiyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise, sunucuda gereksiz yer kaplamasının yanı sıra istatistiklerde doğru sonuçlara ulaşılamaması. Toplam hesap sayısı, gereksiz hesaplarla birlikte çok fazla sayıya ulaşıyor olabilir.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.