Microsoft Office ve yeni özellikleri

Microsoft Office ve yeni özellikleri

Windows 11 kısa bir süre önce karşımıza çıktı. Microsoft Office yeni özellikler getiriyor.

Microsoft bir yandan Windows 11 kararlı sürümünü hazırlarken bir diğer taraftan ise yeni Office için hazırlıklar yapıyor. Buna göre Microsoft Insider beta programı kapsamında yeni Microsoft Office özellikleri de ortaya çıkmaya başladı.

Yakın zamanda tanıtımı yapılan ancak kararlı sürümü henüz çıkmayan Windows 11, yeni bir Microsoft Office ile de gelecek. Bir kaç hafta önce bu yeni Office sürümünün yeni arayüzlerini görmüştük. Windows 11 ile uyumlu hale gelen Office, şimdi de yeni özelliklere kavuşuyor.

Bu yeni özellikleri deneyimleyebilmek için Microsoft Office Insider programına dahil olmanız gerekiyor. Firma Office Insider kullanıcıları için yeni bir beta önizleme derlemesi olan 14326.20004 sürümünü yayınladı.

Bu yeni sürümle birlikte görünümün yanında özellikle Excel tarafında yeni özellikler karşımıza çıktı.

Excel ve yeni özellikleri:

– Yeni Excel gezinti bölmesi yada Navigation Pane

Excel, karmaşık tablolaları daha anlaşılır kılabilmek adına yeni bir özellik iile geliyor. Navigation Pane ya da Gezinti Bölmesi adlı özellik, özellikle karmaşık Excel tablolarına dair özetler sunuyor.


Bu yeni özelliği denemek için View yani Görünüm seçeneği üzerinden Navigation Button yani Gezinti Düğmesini seçmeniz gerekiyor. Microsoft, özelliği denemek için karmaşık Excel tabloları kullanmanızı tavsiye ediyor.

– Büyük Excel hücreleri için kaydırma özelliği

Excel tablolarında oluşturduğumuz büyük hücreler, her zaman kullanışlı olmuyor. İçerisine metin yazmak ya da kaydırma yapmanın zor olduğu büyük hücreler için Microsoft yeni bir özellik sundu.

Excel’de tabloyu oluşturduktan sonra bu hücreleri büyütmenin ya da kaydırma yapmak oldukça zor. Yeni Microsoft Office özellikleri hücrede yer alan metin ya da rakamlar yanlara ya da aşağıya uzamadan kaydırılabiliyor.

– Excel için yapılan düzeltmeler

Bu yeni sürümle birlikte, Office Inseders kullanıcılarının daha önce karşılaştığı XML hataları da giderilmiş oldu. Dokunmatik yüzeyle kaydırmanın ortaya çıkardığı tablonun başına atma sorunu da bu yeni güncelleme ile düzeldi.

microsoft-office-yeni-ozellikleri-ortaya-cikti-1.jpg

Outlook ve yeni özellikleri
– Outlook arama iyileştirmeleri

E-mail hesaplarınızı tek bir yerden kontrol etmenizi sağlayan Outlook’da yeni bir görünümün yanında yeni özellikler ile karşımıza çıkıyor. Artık Outlook içinde yaptığınız aramalarda uygulama size en uygun sonuçları öneri şeklinde sunacak. Böylece Outlook içinde yapılan aramalar hem daha hızlı hem de daha kolay hale gelecek.

– Outlook için yapılan düzeltmeler

Takma adla yapılan mail yönlendirmesi için de Outlook’da önemli bir sorun giderildi. Bu sorunda yapılan yönlendirme mailleri, orijinalden farklı görünüyordu. Microsoft yeni güncelleme ile bu soruna da çözüm getirdi.

Toplantı isteği için yapılan gönderimlerde, toplantı yöneticilerine gönderilen toplantı kopya linkleri yanlışlıkla toplantıya katılacak kişilere de yönlendiriliyordu. Toplantı öncesi test için gönderilen bu linklerin diğer üyelere gönderilme sorunu da düzeldi.

– Word için yapılan düzeltmeler

Microsoft Office için yapılan bu yeni güncelleme ile Word ise yeni bir özellik kazanmadı. Ancak Microsoft ortaya çıkan bazı sorunları giderdi. Buna göre bir sayfanın sonunda imlecin görünmeme sorunu yeni güncelleme ile çözüldü.

Değişiklileri izle özelliği açıkken karşılaşılan İçindekiler alanı güncellemesi sonrası Word’un yanıt vermemesi sorunu da ortadan kalktı. Yine Microsoft, PowerPoint, Project ve Office Suite için de küçük düzeltmeler yaptı.

Microsoft daha önce Windows 11 için 64 bit ARM sürümüne de sahip olacağını duyurmuştu. Microsoft Office’in de 64 bit Arm Windows sürümü mevcut.

64-bit Office’i Arm Windows makinesinde test etmek isteyenlerin Office Insider programında olmasının yanı sıra Windows 11 Insider Preview‘ı da çalıştırıyor olması gerekecek. Ayrıca, Office’i yeniden yüklemeden ve beta sürümüne güncelleme yapmadan önce kullanıcılar, yüklemiş olabilecekleri tüm 32 bit Office sürümlerini kaldırmaları gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.