Microsoft, Parkinson için giyilebilir cihaz üretecek

Microsoft, Parkinson için giyilebilir cihaz üretecek

Şirket uzun süredir giyilebilir cihazlar ile gündeme gelmiyordu. Yeni duyurduğu giyilebilir cihaz patenti ile Microsoft Parkinson hastaları için önemli bir özelliği yeni akıllı saatlerinde ve bilekliklerinde barındıracak!

Öncelikli olarak giyilebilir cihaz patentinin detaylarına göre, akıllı bilekliğin veya saatin ortasında konumlandırılan fakat ayarlamalara izin verilebilecek şekilde monte edilen bir dizi aktüatör bulunmaktadır. Aktüatörler ve özel sensörler bitişik bir eklemde veya tüm uzuvlarda istemsiz hareketi azaltmak veya dengelemek için insanın dışarıdan hissetmediği fakat vücuttaki titremeyi azaltacak titreşimler oluşturacak.

Bir nevi titreşime karşı titreşim ile cevap vererek, hem kriz anlarını hem de normal zamanları dengeleyerek hastaları rahatlatacak. Eğer Microsoft patentinde vurguladığı gibi cihazı geliştirebilirse, bu durum Parkinson veya buna benzer diğer hastalıklardan muzdarip insanlar için önemli bir yaşam iyileştirme aracı niteliğinde olacaktır.

Bu ana özelliklerle birlikte, söz konusu cihazların pilini tek bir şarjla tam bir güne izin verecek kadar verimli yapmak isteniyor. Wi-Fi ve Bluetooth gibi özelliklerin yanı sıra birden çok iletişim protokolü söz konusu olacak. Bu nedenle cihazların bazı izleme ve raporlama özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Umarız kısa sürede pazara sunularak, Parkinson gibi önemli hastalıklara sahip olan bireylerin hayatlarını daha iyi yaşama şansı sağlar. Teknolojinin bu tür gelişim süreçlerini sonuna kadar destekliyor ve teknolojik gelişimlerin sadece kar amacı güdülerek yapılmaması gerekliliğini vurgulamak isterim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.