Microsoft Türkiye’den LinkedIn açıklaması

Microsoft Türkiye’den LinkedIn açıklaması

Microsoft Türkiye düzenlediği online basın toplantısında sektör hakkında bilgiler verirken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin dünya üzerindeki işlenmeyen verilerden, Türkiye’de veri merkezi neden açılmıyor? sorusuna kadar birçok konuya değindi.

LinkedIn, 1 Ekim’de yürürlüğe giren ve “Sosyal Medya Yasası” olarak da bilinen 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında sorumlu platformlar arasında yer alıyor.

Microsoft çatısı altında faaliyetlerini sürdüren LinkedIn geçen ay Türkiye’ye temsilci atayacağını açıklamıştı. Temsilci ve devlet arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirten Microsoft verilerin nerede tutulacağı konusunda henüz bir müzakerenin söz konusu olmadığını belirtti. Özbilgin konu hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Veri merkezi her ne kadar insanlara monolitik bir yapı gibi görünüyor olsa da, çok yaygın bir kullanım alanı var. Microsoft gibi bir firma söz konusu olunca veri tabanı ölçeklemesinden, Xbox oyunlarına, LinkedIn’den yapay zekaya kadar birçok alanda aktif olarak kullanılıyor.”

Bulut oyun hizmeti 5G ile çağ atlayacak

Turkcell ve NVIDIA arasındaki anlaşma sayesinde GeForce Now sunucularının ülkemize taşınması ve test sürecinin geçtiğimiz günlerde başlaması oyuncuları oldukça sevindirdi. Game Streaming teknolojisinin henüz yolun başında olduğunu ve gelişmeye devam ettiğini belirten Microsoft, ülkemizde ilk adımların atılmasından mutlu olduklarını belirterek, Türkiye’de benzer bir çözümü kullanıma sunmak için sınırları zorlayacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.