Microsoft ve Google’dan iş birliği

Microsoft ve Google’dan iş birliği

Microsoft Edge tarayıcısı için açık kaynak kodlu, özgür web tarayıcısı Chromium’u benimsedi. Şimdi ise Microsoft Chromium projesine Windows Spellchecker özelliğini ekleyecek!

Google’ın ortaya çıkardığı açık kaynak kodlu, özgür web tarayıcısı projesi Chromium Chrome, Opera ve Vivaldi gibi birçok farklı tarayıcıya güç veriyor. Bunun yanı sıra Microsoft’un Internet Explorer’ın bir alternatifi olarak Microsoft Edge’i sunmasıyla birlikte de Microsoft da Chromium projesine dahil olmuş oldu.

Proje ne kadar Google’a ait olsa da, açık kaynak kodlu olmasından dolayı herkesin geliştirebileceği ve katkıda bulunabileceği bir platform haline geldi. Şimdi ise Microsoft bu projeye Windows Spellchechker yani yazı denetleyicisi özelliğini eklemeyi planlıyor.

Microsoft mühendisleri Chromium’un varsayılan yazım denetleyicisi Hunspell’i Windows’un oldukça güncel ve gelişmiş yazım denetleyicisi Spellchecker ile değiştirmeye hazırlanıyor. Ayrıca Hunspell’i kullanmak isteyen kullanıcılar da tarayıcıları üzerindeki panelde açılacak yeni seçenekle birlikte yazım denetleyicilerini kendileri seçebilecekler. Bu özelliğin ardından yeni tarayıcılarda Microsoft’un izine daha çok rastlayacağız gibi gözüküyor. Google ve Microsoft’un yakın zamanda Chromium ile başka özellikler için de işbirliği yapacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.