Microsoft Xbox 360 Üretmeyi Durdurdu

Microsoft Xbox 360 Üretmeyi Durdurdu

Teknoloji devi Microsoft 2005 yılının sonlarından beri üretip sattığı Xbox 360'ın üretiminin durdurulması kararı aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada oyun konsolunu artık üretilmeyeceği belirtildi.

Birçok alanda üretim gerçekleştiren Microsoft ilk olarak 2005 yılında piyasaya sürdüğü oyun konsolu Xbox 360'ı oyuncular için sürekli güncelleyerek hayatta tuttu. 2012 yılında Türkiye pazarına giren oyun konsolu, piyasadaki bir çok benzerine tercih edildi.

Oyun konsollarının en iyisi olarak adlandırılan PlayStation'un en büyük rakibi konumunda olan Xbox sürekli farklı modellerle de güncellendi. Xbox Arcade, Xbox Elite, Xbox S, Xbox Super Slim modelleri sürekli raflarda bir öncekilerin yerini aldı.

Xbox 360'ı sona götüren ne oldu?

Dün tamamen üretimi durdurulan Xbox'tan sorumlu isim Phil Spencer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla beraber Xbox 360'a teşekkür ederek "Achievement Unlocked: 10 Years - Teşekkürler Xbox" (Başarım Açıldı: 10 Yıl - Teşekkürler) tweetini attı. Spencer ayrıca üretimin durdurulmasına neden olarak oyun konsolunun demode olmasını neden göstermişti.

xbox-360 copy copy

Oyun konsoluna şık bir şekilde veda eden Spencer ayrıca oyun konsoluyla ilgili istatistikleri de verdi. Küresel çapta tüm konsol kullanıcılarının toplamda 78 milyar saat oyun oynadıklarını söyleyen Spencer ayrıca kullanıcıların 25 milyar saatini de uygulamalara harcadığını belirtti.

Oyun Konsolu kullanıcılarına destek kesilmeyecek

Microsoft Xbox 360'ı üretmeyi bıraksa da oyun konsolunu satın almış kişilerden desteğini çekmeyerek, kullanıcıları mağdur etmeyecek. İşler durumda tutulacak arayüz sayesinde oyuncular internet üzerinden oyun satın alarak oyun oynamaya devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.