Microsoft'tan Edge güncellemeleri için yeni adım

Microsoft'tan Edge güncellemeleri için yeni adım

Microsoft, Chrome’u daha sık Edge güncellemeleriyle eşleştirecek Tarayıcı, Edge 94 ile başlayan dört haftalık bir sürüm döngüsüne geçiyor.

Google, yeni özellikleri daha hızlı yayınlama planının bir parçası olarak Chrome’un, Chrome 94 ile bu döngüye geçeceğini duyurdu. Bu yüzden tarayıcı, yaklaşık altı haftada bir kararlı Chrome yapıları sunuyor. Chrome ve Edge‘in her ikisi de Chromium altyapısına dayalı olduğundan Microsoft‘un aynı programı benimsemesi mantıklı bir adım olarak değerlendiriliyor.

Döngü kapsamında Microsoft, dört haftalık döngünün herkes için ideal olmayabileceğini belirtti. Bu nedenle kurumsal müşteriler, Microsoft’un sekiz haftada bir önemli Edge güncellemelerini yayınlayacağı Genişletilmiş Kararlılık seçeneğine sahip olacak.

32,,,-001.jpg

Yine de bu seçeneği seçenlere iki haftada bir güvenlik güncellemeleri sağlayacak. Öte yandan Google‘da, kurumsal müşterilerine benzer bir Genişletilmiş Kararlılık seçeneği sunacak.

Yaklaşan program değişikliği, Edge ve Chrome‘u Firefox ile uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Hatırlayacağınız üzere Firefox’ta, 2020‘nin başlarında dört haftalık bir sürüm döngüsüne girmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.