Microsoft'tan Xbox  hamlesi!

Microsoft'tan Xbox  hamlesi!

Xbox konsol sahipleri için YouTube’da HDR zamanı...

Popüler oyun konsolu serisi Xbox, Microsoft, yaklaşık 4 yıl önce verdiği YouTube HDR desteğine sonunda kavuştu. Eğer televizyonunuz da destekliyorsa, yeni gelen güncelleme ile Xbox kullanıcıları, YouTube üzerinden Yüksek Dinamik Aralığa (HDR) sahip videolar izleyebilecek. Microsoft, Xbox konsollara YouTube HDR desteği sözünü 2017 yılında vermişti. Ancak söz konusu destek ise ancak 2021 yılında kullanıcılara sunulabildi. 

HDR destekleyen bir TV'niz var ise, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series X veya Xbox Series S konsollarından herhangi birine sahipseniz, Youtube üzerinden HDR video içerikleri izlemek için yalnızca güncelleme yapmanız yeterli. HDR video desteğine sahip S konsollar, 1440p 60 fps, Series X konsollar ise 4K 60 fps değerinde video izleme imkanı sunuyor.

Ancak sorun şu ki; YouTube’da izlemek için daha fazla HDR içeriğine ihtiyacımız var. Zira YouTube’daki en iyi HDR içeriklerinin bir çoğu, yıllar önce yüklenen test videolarından ibaret. Gerçi son dönemlerde, özellikle de yayınlanan fragmanların HDR seçenekleriyle geldiğini görmeye başladık, yine de yeterli değil. Çünkü içerik oluşturucuların büyük çoğunluğu henüz HDR içerik üretmiyor.

Güçlü rakibi PlayStation‘a karşı attığı adımlar ile kullanıcıları biraz daha kendine çekmeye çalışan Xbox, mevcut konsollarındaki kullanıcı deneyimini artırmak için hız kesmeden çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Umarız özel içerik üretme konusunda da çalışmalarına hız verir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.