Mide Botoksuyla ameliyatsız kilo verin!

Mide Botoksuyla ameliyatsız kilo verin!

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Ömer Yoldaş, mide botoksu hakkında önemli bilgiler aktardı.

Mide botoksunun midenin açlık ve iştah sinirlerini geçici süre ile yavaşlatmayı ve bu sayede kilo verimini amaçlayan endoskopik bir yöntem olduğunu söyleyen Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Ömer Yoldaş, “Mide botoksuyla midenin belirli bölgelerine ‘Botilinum Toksin’ (botoks) enjekte edilmektedir. İşlem sonrası mide kaslarının kasılması sınırlanır, midenin boşalma süresi uzar. Bu sayede kilo verim süreci başlar. İşlem endoskopik olarak gerçekleştiği için 20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmakta ve hastalar 1-2 saat dinlendirildikten sonra taburcu edilebilirler” dedi.

“Mide Botoksu bir ameliyat değildir”

Mide botoksu uygulamasının kilo vermede ameliyatsız bir yöntem olduğuna değinen Doç. Dr. Ömer Yoldaş, “Hasta seçimi oldukça önemlidir. Kas hastalığı ya da botoksa karşı alerjik durumu olan hastalara mide botoksu yapılmamalıdır. Onun haricinde işlem kilo vermek isteyen herkese uygulanabilir fakat vücut kitle indeksi 40 ve üzerinde olan hastalar yani morbid obez dediğimiz hastalar için mide botoksunun çok fayda etmeyeceğini bilmek gerekir” şeklinde konuştu. 

“Mide Botoksu obeziteye bir önlem”

“Mide botoksu obez olmayan ve kilo vermek isteyen hastaları hedefler. Bu bağlamda mide botoksu obeziteye karşı önlem niteliğinde bir işlem olarak da görülebilir. Obezite cerrahisinde olduğu gibi mide botoksu işleminde de midesinde ülser veya gastrit gibi rahatsızlıkları olan hastaların işlem öncesi mutlaka tedavi almış olmaları gerekir. Tedavi sonrası rahatsızlığı düzelen hastalara mide botoksu işlemi yapılabilir” dedi. 
Mide botoksu hakkında hastalarından gelen ve sık sorulan soruları yanıtlayan Doç. Dr. Ömer Yoldaş, “Botoks işlemi genellikle ciltteki kırışıkları azaltmak amacıyla kullanılmakta ve şu ana kadar bilinen bir yan etkisi bilinmemektedir. Mideye yapılan botoks uygulamasının ise henüz literatürde bildirilen bir yan etkisi bulunmamaktadır” dedi.

“Tokluk süresi daha uzun”

Mide botoksu işlemi sonrası hastaların tokluk süresinin daha uzun olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ömer Yoldaş “Mide botoksu ile mide kaslarının kasılma süresi yavaşlayarak gıdalar midede daha yavaş sürede sindirilir. Bu da kişilerin tokluk süresinin daha uzun olmasını sağlar ve böylelikle kilo verme süreci başlamış olur. İşlemin etkisi 3. günden sonra başlarken 7. gün itibari ile bu etki maksimuma ulaşır. Mide botoksu sonrası ortalama 6. ay itibariyle hastalar ideal kilolarına ulaşmış olurlar. Bu süre içerisinde hastanın düzenli takip ve kontrolleri yapılır. Ancak yine de yüksek karbonhidrat içeren gıdalardan, fast-foodtan ve asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. Çünkü zaten az gıda alımı, uzun süreli tokluk söz konusudur” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Ömer Yoldaş “Kilo verdirme yöntemlerinde olduğu gibi bu işleminde kilo verdirme ya da verilen kiloları sonsuza kadar koruma garantisi verilmez. Her işlemde olduğu gibi mide botoksunda da karbonhidrat ve şeker içeriği yüksek olan gıdalarla beslenmeye devam eden hastalarda kilo alma ihtimali mümkündür.”

Hastanede Yatmaya Gerek Yok

“Öncelikle mide botoksu işlemi bir ameliyat değildir. İşlem endoskopik olarak yapılır ve ortalama 20 dakika kadar sürer. İşlem sırasında hastaya anestezi uygulanarak hasta uyutulur. Botoks uygulaması bittikten sonra hasta 1-2 saat gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilir” diyen Doç. Dr. Ömer Yoldaş, mide botoksu sonrasında hastanede yatmaya gerek olmadığını söyledi.

4-6 Ay Arasında Vücuttan Atılıyor

Mide botoksu sonrası işlemin etkileri ortalama 4-6 ay arasında vücuttan tamamen kalktığını belirten Doç. Dr. Ömer Yoldaş “Mide botoksu işleminin etkisi 4-6 ay arasında vücuttan tamamen kalkıyor ve midede herhangi bir şekilde kalıcı etki yaratma olasılığı kalmıyor” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.