Milas, bölgenin parlayan yıldızı olacak

Milas, bölgenin parlayan yıldızı olacak

Milasın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, ilçenin önümüzdeki 10 yıllık süreçte, ülkenin ve bölgenin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

İlçenin gücünü, tabiat, turizm, tarih ve tarım olmak üzere 4T ile ifade ettiklerini kaydeden Tokat, Milas'ın köklü geçmişi ve yerel zenginlikleriyle öne çıktığını dile getirdi.

“Milas, doğası, iklimi ve insanının sıcakkanlı yapısı ile öne çıkıyor” diyen Başkan Muhammet Tokat, “Pandeminin de etkisiyle ilçemize yerleşmeye gelenlerin sayısında önemli bir artış oldu. Gelenlerin büyük bir bölümü dönmedi. Milas'ta kaldı” sözleriyle bu görüşünü destekledi.

COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU

Zeytin ve zeytinyağının başkenti olan Milas'ın Avrupa Birliği’ne yapmış olduğu coğrafi işaret başvurusunun ilçe için çok önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bu gelişmenin ekonomik anlamda da önemli bir kazanım olacağını vurguladı.

Tokat, “Çok eski zamanlardan itibaren topraklarımıza kök salmış, bereketin ve bolluğun en önemli sembolüdür zeytinlerimiz. Yaşadığımız bu bölgeyi, özel bir bölge olarak değerlendirmek gerekiyor. Bunun kıymetini, bunun avantajını çok iyi bilmemiz lazım. Bu noktada Milas Ticaret ve Sanayi Odamızın Avrupa Birliği’ne yapmış olduğu coğrafi işaret başvurusunun Avrupa Birliği tarafından kabul görmesi çok önemli. Bu ülkemiz açısından bir ilktir. Bu süreç Milas’ımızın ticaret hacmini genişletecek buna paralel olarak da Milas’ımız dünyada tanınan bir kent olma yolunda ciddi bir adım atacaktır. AB’den coğrafi işaret alınmasıyla birlikte Milas, zeytinyağını dünyaya tanıtacak, ihracat konusunda da önemli bir yol kat edecektir. Bu durum bölge ekonomimize de çok ciddi bir katkı sunacaktır. İnsanımız kazanacak, Milas kazanacaktır” diye konuştu.

MUĞLA'DAKİ TEK OSB MİLAS'TA KURULUYOR

İlçenin önemli bir sanayi potansiyeline de sahip olduğunu belirten Muhammet Tokat, Muğla'nın tek organize sanayi bölgesinin Milas'ta kurulduğunu söyledi. Tokat şu bilgileri verdi: “Sanayi kendi boyutuyla ele aldığımızda Milas'ta bu alanda da önemli potansiyel var. Muğla'nın tek organize sanayi bölgesi Milas'ta kuruluyor. Onu da tamamlamak üzereyiz. Arsa dağıtma aşamasına geldik. 70'e yakın fabrika kurulacak. Karma bir sanayi sitesi olacak. Gıda, tekstil, inşaat, entegre paketleme ve depolama tesisleri, makine sektöründen fabrikalar yer alacak. Bu da yaklaşık 2 bin 500 – 3 bin kişilik ek istihdam anlamına geliyor. Milas'ta 2 termik santral de bulunuyor. Bir havaalanımız var. Bir yükleme limanı, Ören'de bir marinamız var. İhalesi yapılan Güllük ile yakında ikinci bir marinaya daha kavuşacağız. Yer altı kaynakları açısından da zengin bir bölgeyiz. Milas'ın geniş potansiyeline rağmen bir tanıtım ve hamle eksikliği var. Bunu kapatmaya çalışıyoruz. Bu konuda önemli aşamalar kaydettik”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.