Millet geçim derdinde birileri servet peşinde!

Millet geçim derdinde birileri servet peşinde!

Son dönemde artan kiracı ve ev sahipleri arasındaki fahiş kira ücreti tartışmalarına bir yenisi Kuşadası’nda eklendi.

Yapı Kullanım izni turizm amaçlı tesis (otel) olan ancak apartman dairesi gibi kiraya verilen Alp Marina rezidans sakinleri ile mal sahibi arasındaki tartışma kiracıların karakol şikayeti ile hukuksal zemine taşındı. Turizm tesisi kullanım izinli binada ortak su kullanan ama kirada anlaşmayan dairelerin sularının mal sahibi tarafından kesilmesi kiracıları isyan ettirdi.

whatsapp-image-2023-10-31-at-212126.jpeg

Kira ücretleri konusunda gelen fahiş artışları kabul etmeyen kiracılardan bazıları, “Şu anda resmen İsrail'in Gazze'yi aldığı ablukanın bir benzerini burada mülk sahibi bize yaşatıyor. Konut ruhsatı olmamasına rağmen bizi aldatarak kiralama yaptılar. Geçen yıl 2000 TL olan kiralar, yaz ortasında 5000 TL oldu. Şimdi de 10 bin TL kira istiyorlar. Kiraların yüzde 25 den fazla artırılamayacağına dair yasa varken gözünü para hırsı bürümüş mal sahibi, sularımızı keserek bize dairelerimizi boşaltmamız için baskı kuruyor. Millet can derdinde bunlar servet peşinde. Mal sahibinin oğlu avukat ve bir siyasi partinin il başkanı olduğunu öğrendik. Avukatlarımız kendisi ile görüştü. Ama aldığımız cevap yapılan uygulamadan da beter. Hem siyasetçi hem de avukat olan B.A “Durumun yasal olmadığını biliyorum uzlaşırsanız bu durum düzelir” demiş.

whatsapp-image-2023-10-31-at-212127-1.jpeg

YAPI KULLANIM İZNİ TURİZM AMAÇLI TESİS AMA MEVCUTTA KULLANIM KONUT

Konuyla ilgili bilgi veren bir diğer kiracı ise, “Belediyeden öğrendiğimize göre bu binanın yapı kullanım izni, turizm amaçlı tesis yani otel olarak verilmiş. Ama sonradan mal sahibi, bakanlık ilişkilerini kullanarak yapı kullanımını ticari konuta çevirtmiş. Kuşadası Belediyesi ise bu durumun iptali için dava açmış. Binanın sadece bir su saati ve aboneliği var. Yasal olmayan şekilde tek sayaçtan dairelere su çekilmiş. Şimdi de kendi yasadışı işlemleri yetmezmiş gibi kira ücretlerini yasa dışı olarak yüzde 100 artırmak istiyorlar. Gözlerini servet hırsı bürümüş bu kişilere karşı hukuksal mücadelemiz sürecek“ dedi. (Aydın Life Haber)

whatsapp-image-2023-10-31-at-212127-2.jpegwhatsapp-image-2023-10-31-at-212126-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.