Millet ittifakı Aydın'da omuz omuza

Millet ittifakı Aydın'da omuz omuza

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Millet İttifakı’nın Aydın’daki bileşenlerini buluşturan koordinasyon toplantısına katıldı.

Millet İttifakı’nın Aydın’daki temsilcileri yeni yasama yılı öncesi koordinasyon toplantısında buluştu. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti’nin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, İyi Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İlçe Belediye Başkanları ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel katıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda Aydın ilinin sorunları görüşülerek yeni yasama yılında TBMM’de gündeme getirilecek konular belirlendi.

“MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE TAHT KURDUK”

Toplantıda konuşan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Millet İttifakı olarak yola çıktığımız günden bugüne kadar, hedefe yönelik yaptığımız çalışmalarla milletimizin gönlünde taht kurduk.  Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz. Aydınımızın en büyük sorunlarından birisi maden arama ve jeotermal çalışmalarının çevremizle doğamıza vermiş olduğu zarardır. Bugün burada bu konunun ülke gündemine gelmesi ve gerekli denetimlerin yapılmasını sağlamak için fikir alışverişinde bulunacağız. İlimizin iki turistik ilçesi Didim ve Kuşadası’nın pandemiden dolayı yaşadıkları kaybı da ele alıp çözüm bulunması konusunda değerlendirmeler yapacağız. Pandemi sürecinde belediyelerimizin gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları ele alarak yeni bir pandemiyle nasıl mücadele edebileceğimizi konuşacağız. AKP’nin 18 senedir mağdur ettiği ve pandemi döneminde iyice dar boğaza giren Aydın esnafının ekonomik durumunu değerlendireceğiz” dedi.

0-(4)-158.jpg

“BU BİRLİKTELİK SANDIĞA YANSIDI”

İyi Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ise “31 Mart yerel seçimlerinde tüm yurtta Millet İttifakı aracılığıyla ortaya çıkan birliktelik sandığa yansıdı. Millet İttifakı kimleri içerir diye bize soruluyor. Biz de diyoruz ki; Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine gönülden bağlı her vatandaşımız bizim kardeşimizdir ve Millet İttifakı’nın onurlu bir üyesidir. Çiftçiliğin hayvancılığın yok olma seviyesine geldiği ve ekonominin çöküşte olduğu bir ülke haline geldik. Otoriter rejime doğru ilerliyoruz. İşimiz gerçekten zor. Allah bize kolaylık versin” dedi.

“AYDIN’I KORUMALIYIZ”

İyi Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, yeni yasama yılında ne yapacaklarına dair fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek “İlk gündemimiz Aydın’ın korunması olması lazım. İlimizin tabiatına ciddi zarar veren JES’lerin engellenmesi nasıl sağlanır bunu konuşmalıyız. Yatırım teşviklerini görüşmeli ve ilçe bazında yapılan planları da değerlendirmeliyiz. Çine ile Kuşadası’nın yatırım ve bütçe konusunda ayrı tutulması gerekli. Bu tarz sorunları da ele alacağız” dedi.

“BELEDİYELERİMİZ PANDEMİ DÖNEMİNDE YOKTAN VAR ETTİ”

CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise “31 Mart yerel seçimleri Aydın’da Millet İttifakı’nın zaferi ile sonuçlandı. Seçimlerin ardından belediyelerimiz çok önemli işlere imza attılar. Yerel sorunların çözümü konusunda belediye başkanlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Vatandaşlarımız kolaylıkla başkanlarımıza ulaşabiliyorlar. Başkanlarımız derdi ve çözümü biliyorlar. Belediyelerimiz pandemi dönemini de çok iyi şekilde yönettiler. Önlerine hükümet tarafından onlarca engel konulmasına rağmen pandemide vatandaşlarımıza hizmet gitti. Onların en büyük korkuları belediyelerimizin halka hizmet götürebilmesiydi. Biz bunu başardık. Belediyelerimiz pandemi sürecinde yoktan var ederek vatandaşlar için çalıştı. Bugün burada Aydın’ın sanayide, ticarette, turizmde nasıl iyi noktalara getirebileceğimizi konuşacağız. Bizim tek derdimiz ilimizi ve ülkemizi hak ettiği yere getirmek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.