Millet İttifakı İzmir'de Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı

Millet İttifakı İzmir'de Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı

İzmir’de, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da şehit cenazesinde uğradığı saldırıya kınamak için CHP ve İYİ Partililer Konak’ta bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde saldırıya uğraması İzmir’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, “Bu saldırının failleri bellidir. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir” denildi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çağrısı ile Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen CHP İlçe Örgütleri ve yüzlerce partili burada kitlesel basın açıklaması düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmasında saldırının hesabının sorulacağını belirterek, “Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz, bir gider bin geliriz. Önümüz aydınlık, önümüz pırıl pırıl bir gelecek. Oraya kol kola yürüyeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve ilçe belediye başkanları da basın toplantısında hazır bulundu.

Basın toplantısına İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Kanı Beko, Atila Sertel ve Murat Bakan da katılarak birer konuşma yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi İzmir Meclisi’de kitlesel basın açıklamasına katılarak Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya protesto etti.

İzmir Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de basın açıklamasına destek verdi.

CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel’de toplumu kin ve nefret tohumu ekenlerin bu saldırı da payı olduğunu ifadesini ederek, “Biz CHP örgütleri olarak saldırılara karşı ayaktayız. Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu saldırının azmettiricileri derhal yargı önüne çıkmalıdır. Bu saldırının failleri bellidir. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi.

d4v9w6qxkaa34vt.jpgd4v9w6uxkaeiigo.jpgwhatsapp_image_2019-04-22_at_13.03.04.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.