Milletvekili Arslan: Cumhuriyet bir milletin yeniden varoluş destanıdır

Milletvekili Arslan: Cumhuriyet bir milletin yeniden varoluş destanıdır

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında "Cumhuriyet; ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir milletin yeniden varoluş destanıdır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ednan Arslan, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ednan-arslan-bakan-kirisci-ve-kurum-a-sordu-i-14941042-amp.webp

CHP‘li Arslan’ın mesajı:

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

29 Ekim tarih boyunca esaret görmemiş, onurlu ve mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı; savaştan çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin küllerinden yeniden doğuşudur.

Bir çağdaşlaşma devrimi olan Cumhuriyet; ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir milletin yeniden varoluş destanıdır.

Cumhuriyet halkın iradesinin demokrasi ile taçlandırıldığı, adalet ve eşitliğe dayalı bir yönetim biçimidir. Bağımsız Yargı ve Sosyal Devlet ile işleyen bu demokratik sistem, bilim ışığında bireyi ve toplumu çağdaşlaştıran, temel hak ve özgürlükleri koruyan en ilerici sistemdir. Toplumun barış içerisinde tüm dünya ile uyumlu yaşamasını hedefler; eğitim ve fırsat eşitliğini önceler, yaşamın her alanında kadın erkek eşitliğini benimser.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük Eseri” Cumhuriyetimizin 100. Yılında, herkes şunu iyi bilmelidir ki, Cumhuriyet ilelebet var olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız kararlılıkla sürecektir. Cumhuriyetimizi hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunar, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarım.

Yaşasın Cumhuriyet!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.