Milletvekili Arslan: İzmir depremzedeleri acil çözüm bekliyor!

Milletvekili Arslan: İzmir depremzedeleri acil çözüm bekliyor!

İZDEDA, siyasi parti il başkanları ve milletvekilleriyle bir araya gelmek için Tarihi Havagazı Fabrikasında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, " İzmir depremzedeleri acil çözüm bekliyor" dedi.

Nilda Altın- İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan’ın davetiyle gerçekleşen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan ve Bedri Serter ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı. Diğer siyasi partilerden katılım olmaması ise dikkat çekti.

İZDEDA Başkanı Özkan yapılan toplantıya ilişkin açıklamada bulunarak, “Mecliste çözülmesi gereken konular var, hükümet tarafından çözülmesi gereken konular var. Bunların başında da kredi konusu geliyor. TOKİ 5 – 7 katla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı ama biz 5 kat yapacaklarını biliyoruz. Bunu açıklarlarsa vatandaş boşu boşuna beklemez. Çünkü 5 katlı bina yaptıracak kişi sayısı çok az. Ada bazlı arsası büyük olan depremzede az olduğu için, 5 kata indirerek herkesi mağdur etmeden yapması olanaksız. İlk baştan konuştuğumuz gibi mağdur etmeden, emsali satın alarak, maliyetleri düşürerek yaparsa TOKİ hemen devreye girsin isteriz” dedi.

fongaxpwyaau0u0.jpg

Ednan Arslan, toplantıya ilişkin açıklamasında “İZDEDA’nın düzenlediği toplantıya İl Başkanımız ve Milletvekillerimizle katıldık. İzmirli depremzedeler sorunlarının çözülmesi için acil yardım bekliyor. Makul ve çözülebilir tüm taleplerin çözümü için takipçisi olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

fonwtdsxoaa70y7.jpg

Toplantının ardından sosyal medya hesaplarından iktidara tepki gösteren Sevda Erdan Kılıç, “İzmir depreminin üzerinden koskoca 500 gün geçti! İzmirli deprem mağdurlarının çağrısıyla depremzedelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulacağı toplantıda olması gereken cumhur ittifakı temsilcileri yok. Sorunlara çözüm üretmesi gerekenler sorunların asıl kaynağı! İzmirli deprem mağdurlarını oyalamaktan vazgeçin! Depremzedelerin; İki yıl ödemesiz 20 yıl vadeli kredi, DASK poliçe bedellerinde iyileştirme, Hasar durumu gözetmeksizin 5 yıl boyunca Emlak, Çöp ve Arsa Vergisinin alınmaması gibi taleplerini karşılayın.” İfadelerini kullandı.

fonaeokwqauxwgl.jpg

Tacettin Bayır ise ''İZDEDA Derneği'nin, İzmir Depreminin 500. Günü sebebiyle düzenlediği Deprem Çalıştayına katıldık. 500 gündür sorunlarını çözeceğiz diyerek söz verenler, bugün bu masada yoktu. İktidar partisinin ve onun ittifaktaki İzmir milletvekilleri size çıkartılan davete niçin gelmediniz?'' diye sordu.

Kamil Okyay Sındır, ''İktidar 500 gündür depremzedelerimizin taleplerine kulak tıkıyor, verilen sözleri tutmuyor, sorunların konuşulduğu ve davet edildikleri çalıştaya katılım dahi göstermiyor Depremzedelerimizin kazanılmış haklarını ihlal eden, imar ile ilgili haklarını görmezden gelen, finansman sorunlarına çözüm üretmek yerine üç maymunu oynayan iktidar yurttaşlarımızı kaderine terk etti...' dedi.

fonwtdtwuacoszm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.