Milletvekili Arslan: Tüm yetkiyi devretsinler Karşıyakamız'ın stadını biz yaparız

Milletvekili Arslan: Tüm yetkiyi devretsinler Karşıyakamız'ın stadını biz yaparız

Karşıyaka Stadı’nın önündeki en büyük engelin AK Partililer olduğunu kaydeden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Tüm yetkiyi devretsinler Karşıyaka’mızın stadını biz yaparız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, her seçim öncesi Karşıyaka Stadı’nın İzmir’de seçim kazanamayan AK Partili siyasiler tarafından temcit pilavı gibi ısıtılıp İzmirlilerin önüne konduğunu söyledi.

Arslan, “İzmirli vatandaşlarımızdan bir türlü teveccüh görmeyen, İzmir’de seçim kazanamayan siyasiler, kabuk değiştirip, şirin gözükmeye çalışarak Her yerel seçim öncesi olduğu gibi Karşıyaka stadını seçim malzemesi haline getiriyorlar” sözleri ile Karşıyaka Stadı’nın seçim malzemesi yapılmasını eleştirdi.

CHP’li Arslan’ın açıklamaları şöyle;

“Stadın yapımı için bir avan proje yaptılar ve aslında uygulama projesine ön hazırlık niteliğinde olan avan projesi ile ihaleye çıktılar. Tüm yetkinin ve doğru proje yapma görevinin bakanlıkta olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda yargı ihaleyi iptal etmiş ise sorumluluktan kaçacak yerleri yok.

"TOKİ KENDİSİ İPTAL ETTİ"

Mahkemenin iptal ettiği ihaleyi TOKİ 2017’de yeniledi ancak bu sefer de Re’sen ihaleyi TOKİ kendisi iptal etti. İkinci ihale; yargı, Karşıyaka Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemizden bir engel yokken neden iptal edildi sormak gerek. Karşıyaka Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz her fırsatta çözüm odaklı bir şekilde Karşıyaka’mızın stadına kavuşmasına yönelik adımlar attı.

"BAKANLIK KAYNAK YOK DEDİ"

Karşıyaka Belediye Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Cemil Tugay sorunun çözümü için inisiyatif kullandı, Turgay Büyükarcı, Hamza Dağ ve dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Ankara’da bir zirveye katıldı. Stadın yapılıp yapılmayacağını sormuş, stadın yapımı için kaynak ayrılamadığı cevabı verilmişti.

Dr. Cemil Tugay ise İzmir Büyükşehir Belediyemizin yapmasını önermiş ve olumlu karşılık almıştı. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyemiz Stadın yapımını üstlenmek üzere uygulama projelerini istedi ancak ortada sadece avan proje olduğu ortaya çıktı. Bu da iktidarın stadı yapmaya niyetinin zaten olmadığını gösteriyor.

"YETKİYİ DEVRETSİNLER BİZ YAPARIZ"

Uygulama projesi olmadan Belediyelerin ihaleye çıkması mümkün değil. Burada müellif konumuna gelen Mimarın Muvafakat vermesi gerekmekteydi ancak olmadı. Hem yapamıyorlar, kaynak bulamıyorlar, hem biz yapmak isteyince kıskanıyorlar. Tüm yetkiyi devretsinler Karşıyakamız'ın stadını biz yaparız.

22 Yıllık İktidar, 3 dönem Milletvekilliği, şimdinin logosuz bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, sayısız fırsat ve kaynak ama nedense bir türlü yapmadıkları Karşıyaka Stadı.”

ednan-arslan-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.