Milletvekili Bakan'dan HÜDA Par'ın 'özerklik' açıklamasına sert tepki: İhanete cüret edenlerin sırtlarını sıvazlıyorlar

Milletvekili Bakan'dan HÜDA Par'ın 'özerklik' açıklamasına sert tepki: İhanete cüret edenlerin sırtlarını sıvazlıyorlar

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir" açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun TBMM'de yaptığı "Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir" açıklamalarına tepki gösterdi.

Milletvekili Murat Bakan, iktidarı 'gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde' cümleleriyle nitelendirerek, HÜDA Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nun sözlerine çok sert tepki gösterdi.muratbakanfoto.jpeg

Milletvekili Bakan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları aktardı; "Dağlarda, sınır boylarında ve ötesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Mehmetçiklerin cenazeleri henüz kalkmışken; Şehit Polis Müdürü Gaffar Okkan ve 5 koruma polisinin katili Hizbullah terör örgütünün avukatları, Meclis’te iktidar saflarından 'özerklik, eyalet sistemi, konfederasyon tartışılabilmelidir' diyebiliyorlar. Milli ve yerli AKP ile milliyetçi MHP sessizce dinliyor. Yani; ihanete cüret edenlerin ellerinden tutuyorlar, sırtlarını sıvazlıyorlar, açıktan söyleyemedikleri her şeyi bunlara söylettiriyorlar. Bunlar, iktidarın gerçek yüzü ve sesi olarak “var” ediliyorlar! Milletvekilleri olarak; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, koruyacağımıza dair Türk milleti önünde namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik. Gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olanlar bilsin ki; hiç kimse vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açtıramaz!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.