Milletvekili Bursalı: Gazetecileri silahlarına hedef yapan İsrail’i şiddetle kınıyorum

Milletvekili Bursalı: Gazetecileri silahlarına hedef yapan İsrail’i şiddetle kınıyorum

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, TBMM Genel Kurulu’nda, Gazze’deki savaşı takip eden gazetecilerin öldürülmesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

sebnem-bursali-kimdir-sebnem-bursali-kac-yasinda-15978701-7638-amp.jpg

Bursalı, İsrail politikalarını eleştirerek "İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlarda 7 Ekim’den bu yana binlerce sivil hayatını kaybetti. Gözü dönmüş İsrail yönetimi çocuk, kadın, yaşlı demeden sivillere yönelik bir soykırım politikası uyguluyor. İsrail’in bu insanlık dışı tutumunu tarihe not düşen gazeteciler de saldırılara maruz kalıyor maalesef" dedi.

Özellikle Türk gazetecilerin birçok kez İsrail güvenlik güçlerinin engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Bursalı şöyle konuştu; "Gazetecileri koruma komitesi 17 günde 24 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Gazze’de yaşanan vahşeti dünyaya duyurmaya çalıştıkları için gazetecileri silahlarına hedef yapan İsrail’i şiddetle kınıyorum. Görevi başında hayatını kaybeden tüm gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum. Dualarımız hala bölgede görev yapan meslektaşlarım için."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.