Milletvekili Bursalı: Kadınlarımızın toplum içinde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağladık

Milletvekili Bursalı: Kadınlarımızın toplum içinde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağladık

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, "Kadın kooperatifleri, kadının güçlendirmesi adına önemli bir model" dedi.

MEDYA EGE - AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen, Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü yenilenerek, 5 yıl daha uzatılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Bursalı, AK Parti iktidarı boyunca, kadın üretiminin kooperatiflerce desteklendiğine dikkat çekti.

"Güçlü bir toplum olmak için kadınların politika üretme, karar alma mekanizmalarında bulunma ve çalışma hayatında yer alması oldukça önemli. AK Parti olarak 22 yıldır hayata geçirdiğimiz politikalarla kadınlarımızın toplum içinde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağladık" diyen Bursalı, kadınların üretimle ülke ekonomisine katkı yaptığını ve daha güçlü bir toplumun oluşmasını sağladıklarını dile getirdi.

sb-10.jpeg

Vekil Bursalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği kooperatiflerin 2018 yılından beri önemli başarı hikayelerine imza attıklarına işaret ederek şunları aktardı; "Kadın kooperatiflerini, kadının toplum içerisindeki statüsünü güçlendirme adına önemli bir işletme modeli olarak gören AK Parti Hükümetleri, bu modeli Anadolu’nun tarihi birikiminden alarak günümüze uyarlamayı başardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesini kadınların güçlendirilmesi için kritik bir inisiyatif olarak görüyor. Politikalarını da bu bakış açısıyla şekillendiriyor. Geçtiğimiz gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle, kadın kooperatiflerine yönelik Hükümetimizin verdiği destekler 5 yıl daha devam edecek."

sb-11.jpeg

Kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi için eğitim, danışmanlık ve farkındalık artırma gibi alanlarda özel faaliyetler yürütüleceğini belirten Bursalı sözlerini "Yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda kooperatiflerde sürdürülebilirlik sağlanacak. Uzman ve danışmanlar aracılığıyla kooperatif üyelerinin teknik bilgi ve becerileri geliştirilecek. Cumhurbaşkanımızın eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de yakından takip ettiği kadın kooperatiflerimizin sayısı bini aştı. Her geçen gün yenilerinin eklendiği kadın kooperatiflerimiz AK Parti hükümetlerinin kadına verdiği önemi gözler önüne seriyor" cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.