Milletvekili Bursalı'dan Başkan Soyer'e sert çıkış: LBGT'ye hizmet değerlerimize nefret

Milletvekili Bursalı'dan Başkan Soyer'e sert çıkış: LBGT'ye hizmet değerlerimize nefret

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, LGBT bireylerine belediye olarak destek olma çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, ÇEDES projesine karşı çıkmasını eleştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, LGBTİ bireylere yönelik "Bir sıkıntınız olursa bize başvurun" derken "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesine karşı çıkmasına sert sözlerle tepki gösterdi.

İzmir'in sorunlarla boğuştuğunu ifade eden Bursalı, "İnsanlar evlerinde çeşmelerinden akan suyu bile içemezken, kent her yağmurda sele teslim olurken, trafik keşmekeş haline gelirken, yollarımız köstebek yuvasına dönmüşken yani İzmir'in kronik sorunları almış başını gitmişken Tunç Soyer'in gündeminde LGBTİ'den başka bir konunun olmaması ve bunu sanki bir sorunmuş gibi insanların gündemine sokmaya çalışmasını anlayabilmek mümkün değil" dedi.

sb-4-1.jpg

"ASIL NEFRET SÖYLEMİNİ SOYER YAPIYOR"

Soyer için "Bir de kalkıyor İzmirli öğrencilere bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizin öğretilmesi için uygulanan ve tamamen gönüllülük esasına ve veli muvafakatı ile tercihe dayalı bir şekilde ilerleyen ÇEDES Projesi'ne nefret kusuyor" diyen Bursalı, "LGBTİ'yi yüceltirken milli ve manevi değerlerimize böylesine nefret kusması Soyer'in ne olduğunu bir kez daha net bir şekilde gösterdi. Milli ve manevi değerlerimizin öğrencilere öğretilmesini laikliğe aykırı gibi göstermeye çalışarak İzmirlilerin hassasiyetleriyle oynamaya çalıştı. LGBTİ'liler için var olduğunu iddia ettiği nefreti asıl milli ve manevi değerlerimize karşı kendisi gösteriyor. Türkiye'nin Kıbrıs davasına ve terörle mücadele azmine karşı çıkışlarından kendisinin ne olduğu anlaşılmıştı. Şu son birkaç gündeki söylemleri de asıl derdinin İzmirliler'e değil başka odaklara hizmet olduğunu net bir şekilde koydu. Yazıklar olsun" diye konuştu.

tunc-soyer.jpg

"NE YAPARSA YAPSIN BAŞARAMAYACAK"

İzmir'in çöpten trafiğe, kokudan altyapıya kadar büyük problemleri olduğunu ve Soyer'in 5 yıllık sürede bunların hiçbirini çözemediğine dikkat çeken Bursalı, "Soyer'in görünür hiç bir hizmeti de yok. Anlaşılıyor ki, Soyer, bunca başarısızlığına rağmen partisi tarafından tekrar aday gösterilmesi halinde İzmirlilerin 'laiklik' gibi hassasiyetlerini istismar edip oy devşirmeye çalışacak. Ancak o devirler çok eskilerde kaldı. İnsanımız her şeyi görüyor. İzmir'in her geçen gün Soyer ve ekibi tarafından nasıl bir karanlığa sürüklendiğini görüyor. Arka sıradakiler için geldiğini söyleyenlerin nasıl ön sıralardan kalkmadığını gördü. O yüzden bu seçimde neye sığınırsa sığınsın, neyi istismar ederse etsin başarılı olamayacak. Bu seçim çok farklı olacak ve altı ay sonra AK belediyecilik ile izmirli yerelde hizmet ile tanışacak. Cumhur İttifakı, bu defa İzmir'de ipi göğüsleyecek ve göreceksiniz 5 yılda İzmir'in tüm sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum