Milletvekili Çankırı:  İnşallah 'Yeni İzmir' diyeceğiz

Milletvekili Çankırı: İnşallah 'Yeni İzmir' diyeceğiz

AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı: Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yeniden İstanbul, Ankara, Antalya diye çıktığımız yola Yeni İzmir’le devam edeceğiz inşallah.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yeniden İstanbul, Ankara, Antalya” sözlerine, cumhuriyet değerleriyle demokratik değerlerin, temel hak ve özgürlüklerle uzlaştırıldığı bir zeminde “Yeni İzmir” sloganıyla destek verdi. Çankırı, 31 Mart’ta Türkiye’nin dört bir köşesini hizmetle buluşturmak istediklerini bu konuda da karnelerinin tartışılmaz olduğunu hatırlattı.

MAKRO PROJELERLE “YENİ İZMİR”

İzmir’de yüzde 70 oranında yapının dönüşüme ihtiyaç duyduğunu açıklayan Çankırı, hem kentleşmek adına hem de ekonomik katma değer oluşturan projelerin hızlıca hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Çankırı şunları kaydetti: “Bu kentin öncelikli ihtiyacı alt yapı sorunu. Ardından ciddi bir keşmekeşe dönen trafik çilesi. İnşallah 31 Mart’ta bu kentte lojistik merkezleri, tarım ve hayvancılıkla ilgili endüstri tesisleri, balıkçılıkla ilgili kıyı yapıları ile teknolojiye yönelik yatırımlar yani bilişimin hem sosyal boyutu, hem ekonomiye katkısını sağlayacak mega projelere ihtiyacı var. Bu da bir vizyon meselesidir.”

ceyda.webp

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin İzmir İl Başkanlığı ziyareti sırasında, İzmir’in CHP’nin amiral gemisi olduğu yönündeki ifadelerine de tepki gösteren Çankırı şöyle konuştu; “Millilik eski bir hakikattir ve bir şahsiyet meselesidir. Yeni versiyonunu aramak ise ekran işlevi gören bir budalalıktan başka bir şey değildir. Her milli meseledeki tavrı, sesinin yankı odasından gelmesini göstermektedir. Kimlik ve ideolojik eksenli siyasetin kazananı olmaz kaybedeni olur. Nitekim bugün kimlerin figüran kimlerin yedek olduğu belli olmayan bir yapıda güvenden, istikrardan ve hizmetten de konuşmak bahse konu olamaz. İzmir’in rotası hizmetten yanadır. İzmir, parti politikalarını gözden geçirmesi gereken bir anlayışın karanlık sularda yüzdürdüğü ne sancak ne de amiral gemisidir. Bu anlayış yan yana gelinmeyecek isimlere anca koltuk değneği olmaktadır.”

ADAYLIK YANITI

Kulislerde sıklıkla isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına konuşulmasına ilişkin de açıklamada bulunan Çankırı; “Partimiz birilerinin dizayn ettiği, birilerinin de kendilerini konumlandırma çabası verdiği bir parti değil. Türkiye siyasal ve toplumsal tarihinin önemli dönemeçlerinde bile muhalefet cephesinin bu kadar kaygan zeminliğine tanıklık edilmedi. Dolayısıyla meşrebi belli bir siyasi hareketin mensubu olmaktan dolayı onur duyuyor. Bu sebeple partimiz bizden birine hangi görevi hangi kademede layık görürse biz hakkıyla yapmaya, kazanmak için de canla başla çalışırız.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.