Milletvekili Çankırı milletin vekili

Milletvekili Çankırı milletin vekili

Arif Çayan yazdı; Milletvekili Çankırı milletin vekili

Milletin vekili olmak çok zor gibi görünse de çok kolay.
Önce vekil aday adayı olmaya karar verirsiniz, sonra bu aday adaylığınızı herhangi bir siyasi partinin içine koyarsınız veya bağımsız kalırsınız, sonra da seçmenin verdiği oylar yeterli gelince de seçilir milletin vekili, milletvekili olursunuz.

whatsapp-image-2023-05-03-at-08-22-36-001.jpeg

Sistematik olarak yolu bu!
Matematiksel olarak yöntemi de bu!

Ama gerçek anlamda milletvekili olmak yani milletin vekili olmak hiç de o kadar kolay değil.
Millet dediğiniz, seçmen dediğiniz, sizi seçenlerle, sizi vekil olarak tayin edenlerle aynı yolu yürüyor olabilmek, aynı çeşmeden su içer olabilmek, aynı kazanda yemek pişirip, aynı kaptan yemek yemek gibi uzun ve zorlu bir süreci vardır.

whatsapp-image-2023-05-03-at-08-22-36-5-001.jpeg

İzmir Milletvekili ve aynı zamanda 14 Mayıs 2023 milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı olan Ceyda Bölünmez Çankırı, işte kolay yolu da, uzun yolu da hakkıyla veren ender vekillerden birisi.

Gittiği her ortamda önce kadınlarla, sonra çocuklarla ve en sonunda kendisini karşılayan beyefendilerle o kadar samimi bir diyalog kuruyor ki, bazen o kalabalığın içinde vekilin, vekil adayının kim olduğunu tanımayan birisi ayırt etmekte zorlanır.

Yıllardır İzmir’e ve İzmirlilerle hep iç içe oldu.
Hem şehrin göbeğinde, hem dağın tepesinde, hem ovanın ortasında, hem denizin kıyısında, hem salınacağın ortasında, hem ocağın başında.

whatsapp-image-2023-05-03-at-08-22-36-1-001.jpeg

AK Parti’ye gönül verenlere sorun, AK Partiliyim diyenlere sorun İzmir’de bütün milletvekillerinin arasında kadın olarak tek ismi bilinen, kendi bilinen, yaptıkları bilinen, iyiliği, hoşgörüsü, samimiyeti bilinen ilk isimdir.

Siyasetçi olmayı bir şekilde başarırsınız ama siyasetçi olarak karşınızdaki insanların sizden olsun veya olmasın sizi sevmesi, sizdeki samimiyeti görmesi ayrı bir kalite ölçüsüdür.

Ceyda Çankırı da bu ölçünün çok ama çok üstünde.

Bunu en son Kınık’ta Kınık Belediye Başkan Dr. Sadık Doğruer ile birlikte Mustaklar Hayrına katılıp, Mustaklar Mahallesi sakinleriyle, Mustaklar Mahallesi sakini gibi kazanın başına geçip, hayır işinin içinde olmasında gördük.

whatsapp-image-2023-05-03-at-08-22-36-3-001.jpeg

Biz de o mahalledeydik!
Biz de o hayrın kıyısındaydık.

Hayrın ortasında, 7’den 70’e Mustaklar Mahallesi sakinlerinin kucakladığı, kucakladıkça daha da çok kucaklamak istediği İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’yı gözümüzden kaybettik.

Milletin ortasında gözden kaybolabilen vekil adayına da esaslısından milletin vekili denir!

Ceyda Bölünme Çankırı gibi!

whatsapp-image-2023-05-03-at-08-22-36-4-001.jpegwhatsapp-image-2023-05-03-at-08-22-36-2-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.