Milletvekili Çıray'dan önemli açıklamalar

Milletvekili Çıray'dan önemli açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener ve tüm parti, vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir il Yöneticileriyle birlikte ziyaret ettiği Tire ilçesinde iktidarı hedef alan önemli açıklamalarda bulundu. Tire ilçesinin Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Çıray, bu doğrultuda parti kurulduktan sonra yapılan ilk yerel seçimlerde İzmir’de kazanılan ilk belediyenin de Tire olduğunu ifade etti.

cd324b4e-4ef7-47fd-900f-c3fdd7cde4bb.jpg

Son haftalarda Ege ve Akdeniz bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarına da değinen Çıray, hükümetin bugüne kadar olduğu gibi bu krizi de yönetemediğini ve çok hazırlıksız yakalandığını söyledi. İktidarın ideolojik takıntıları nedeniyle devlet kurumlarını yok etmesi sonucu, Türk Hava Kurumu ve Türk Silahlı kuvvetleri gibi köklü kurumların koordinasyon kuramaması nedeniyle felaketin sonuçlarının daha büyük olduğunu belirten Çıray, bu felaketi yaşayan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve vefat eden vatandaşlara da baş sağlığı diledi.

1da0e24e-3fd9-4334-81db-88d44f7d3de6.jpg

Tüm bu krizlerin tek çözümünün, yapılacak ilk genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinin demokratik bir şekilde iktidardan uzaklaştırılması olduğunu belirten Çıray, bu hususta başka hiçbir çare olmadığını ifade etti. Bütün bunların yanında, Türkiye bu konuları tartışırken, ülkemize oluk oluk eğitilmiş Afgan askerleri geldiğini, daha Suriyeli sığınmacılar sorunu çözüme ulaşmamışken, üzerimize gelen çok daha büyük bir kriz olduğunu ve yaklaşık 1 milyon Afgan’ın gelmesinin gündemde olduğunu söyleyen Çıray, Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nin taze başkanı Joe Biden ile kapalı kapılar arkasında yaptığı görüşmede Türkiye’nin çıkarına gelmeyecek sözler vermiş olabileceğini ifade etti. Yapılan toplantıda tek Türk vatandaşının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Erdoğan’ın tercümanı dahil diğer herkesin Amerikan vatandaşı olduğunu ve Biden’ın yanında devlet görevlisi olmasına rağmen, Erdoğan’ın yanında kimsenin olmadığını söyleyen Çıray, o görüşmede konuşulanları Türk milletinin bilmemesinin çok vahim bir durum olduğunu vurguladı.

Açıklamalardan sonra, İyi Parti İzmir İl yöneticileri ve Tire ilçe teşkilatından oluşan bir heyetle esnaf ziyaretlerinde bulunan Aytun Çıray’a Tireli vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi. Pandemi döneminde büyük ekonomik sıkıntıya düşen esnaf, hükümet tarafından yeterli desteği görememekten ve son aylarda artış gösteren elektrik birim fiyatlarından şikayetçi olduklarını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.