Milletvekili Gürer kredi borçları hakkında açıklamada bulundu

Milletvekili Gürer kredi borçları hakkında açıklamada bulundu

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1.5 milyondan fazla vatandaşın kredilerini ödeyememesi sonucu bankaların takibinde alınması durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada, 1.5 milyondan fazla yurttaşın bireysel kredilerini ödeyemediği için bankaların takibine girmesine rağmen, geçen yıla oranla takipteki müşteri sayısının 132 bin civarında azalmasının, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından olumlu görülmesi, yaşanan süreçte soruna dair tespitlerin eksikliğini göstermektedir. Takipteki müşteri sayısının azalmasının, her sene kredi kullanan kişi sayısının azalmasıyla alakalı olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir” dedi.

fotograf-1.jpeg

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu (takipteki borçları da dahil) 9 -16 Temmuz günleri arasında 910,9 milyar lira. 19,5 milyar lirası vadesinde ödenmediği için takibe alınanlar, 737,1 milyar lirası bireysel (konut, otomobil, ihtiyaç dahil) kredilerinden, 173,9 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor.

Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları da 14,2 milyar lirası tüketici kredilerinden, 5,3 milyar lirası da kredi kartlarından olmak üzere toplam 19,5 milyar lira düzeyinde. Vatandaşların taksitli konut alımları nedeniyle Toplu Konut İdaresine (TOKİ) olan borçları ise 26,4 milyar lira düzeyinde bulunuyor.

Vatandaşların, bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan (tahsili gecikmiş borçlar da dahil) toplam borcu 967,6 milyar lirayı buluyor” ifadelerinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.