Milletvekili Gürer'den yeni yıl mesajı

Milletvekili Gürer'den yeni yıl mesajı

2021 yılını çiftçi, esnaf, işçi, memur ve emekli başta olmak üzere toplumun önemli bir kesiminin önceki yıllardan daha sıkıntılı geçirdiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2022 yılının tüm sorunlardan uzak bir yıl olmasını diledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yayımladığı yeni yıl mesajında kuraklık, kovid-19 pandemesinin nedeni olduğu sorunların yanı sıra iktidarın beceriksiz yönetimi, ekonomik krizler, hayat pahalılığı yüksek enflasyon nedeniyle ciddi mağduriyetlerin yaşandığı 2021 yılını çiftçi, esnaf, işçi, memur ve emekli başta olmak üzere toplumun önemli bir kesiminin önceki yıllardan daha sıkıntılı geçirdiğini ifade etti.

Tarım kesiminde girdi maliyetlerindeki yüksek artışın çok önemli ölçüde mağdur yarattığını, işçi emekli memurun maaşlarının döviz kurlarındaki artış karşısında bir yıl içinde neredeyse yarı yarıya eridiğini anlatan Gürer, özellikle 2021 yılının son ayında 8 lira seviyesindeki ABD dolarının 18 liraya, euronun ise 20 lira bandına dayandığını, Aralık ayının son haftasında ise döviz kurlarının bir miktar gerilemesine rağmen ABD dolarında 12 liranın, Euroda ise 13 liranın altına inmediğini hatırlattı.

SİMİT BİLE LÜKS TÜKETİM OLDU

Bu artışların başta temel tüketim ürünleri olmak üzere çok miktarda ürüne zam olarak yansıdığını ifade eden Gürer, dar gelirli vatandaşların 2021 yılında evine ekmek almak için zorlandığını, fiyatı 3,5 liraya çıkan simitin bile lüks yiyecek haline getirildiğini ifade etti.

fotograf.jpeg

AKP HERŞEYİ MAHVETTİ…

AKP iktidarının tarımda, ekonomide ve diğer pek çok alandaki beceriksizliğin, ülkeyi ne yazık ki bu duruma getirdiğine işaret eden Gürer, “TBMM’nin 27. Döneminde hazırladığımız kanun teklifleri maalesef yine AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Son olarak, en düşük emekli maaşının net asgari ücret seviyesine getirilmesi için hazırladığım kanun teklifi de AKP’nin oylarıyla TBMM ‘de reddedildi” diye konuştu.

Gürer, intibak düzenlenmesi, emeklilikte yaşa takılanların gasp edilen haklarının iade edilmesi, çırak ve stajerlerin işe başladığı gün yaşlılık sigortası başlamasını içeren kanun tekliflerimizde TBMM’de görüşülüp iktidarın oyları ile reddedildiğini de belirtti.

GÜRER’İN BİR AYAĞI YİNE HALKIN ARASINDAYDI…

Ana muhalefet partisine mensup bir milletvekili olarak2021 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi bir ayağının sürekli halkın arasında olduğunu hatırlatan Gürer, “Köyde, kasabada en ücra köşede çiftçilerimizi. Besicilerimizi ziyaret ederek onların sorunlarını birinci ağızdan dinleyip, bu sorunları Meclis’te gündeme getirdim. Çarşıda-pazarda esnafımızın ve vatandaşımızın talep ve isteklerini öğrenip onların sorunlarını da Meclis gündemine taşıdım. İşçinin, işsizin, emeklinin, esnaf, engelli, sanayicinin, öğrencinin kısacası toplumun tüm kesimlerinin ne kadar sorun ve talebi varsa hemen hemen hepsini her fırsatta dile getirmeye gayret gösterdim. 2022 yılında da aynı şevk ve heyecanlı bağda, bahçede, tarlada, çarşıda pazarda; kısacası hep halkımızın arasında olmaya, onların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, sorunların çözüm mercii olan Meclis’te gündeme getirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

2022 YILI UMUT OLSUN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 yıllık AKP iktidarları dönemlerinin her yıl bir önceki yılı aratır hale geldiğine de dikkat çekerek, “2021 yılı önceki yıllardan daha sorunlu idi. Umut ediyorum ki 2022 yılı, erken seçim yapılarak halkın oyu ile iktidar değişir ve ülkemiz için aydınlık yarınların başlangıcı olur. Ülkemiz hem AKP iktidarından hem de iktidarın neden olduğu sorunlardan kurtulmuş olur. Bu vesileyle 2022 yılının ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.