Milletvekili İnan'dan Cemil Tugay'a yanıt: Enflasyon sadece İzmir'de mi var?

Milletvekili İnan'dan Cemil Tugay'a yanıt: Enflasyon sadece İzmir'de mi var?

İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay'ın “Siz ülkedeki enflasyonu indirin, biz suyu bedava veririz” sözlerine tepki göstererek, “Enflasyon sadece İzmir'de mi var?" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama Belediyesi Ilıca Sosyal Tesisleri'nde vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun 5 yıllık görev süresi boyunca ilçede çok güzel projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

AK Parti'de bayrağı devreden de bayrağı devralanın da her zaman aynı istikametin yolcusu olduğunu belirten İnan, "Bizim için her türlü makam, mevki, sadece ve sadece millete hizmet etme aracıdır. İnşallah 31 Mart'ta millete sadık olanlar kazanacak. 31 Mart'ta Bergamalı gençlere sadık olanlar kazanacak. 31 Mart'ta Bergamalı ablalarımıza, kadınlarımıza sadık olanlar kazanacak. Bunun için bugün tüm Bakırçay bölgesine kolları sıvadık. Sadık Başkan ile yola devam ediyoruz. Sadık Başkan, Kınık'ta çıraklık ve kalfalık dönemini tamamladı. Bergama'da ustalık dönemini hep beraber başlatacağız" dedi.

unnamed-2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde tüm Türkiye'de yerel seçim seferberliği başlattıklarını anlatan İnan, belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu, CHP'nin tarihi boyunca başarılı belediye başkanı çıkaramadığını ifade etti.

Genel seçimlerde rakiplerinin altılı masa kurduğunu hatırlatan İnan, şunları kaydetti:

"Bir sene değil, 2 sene değil, 3 sene değil, 4 sene değil. 8 ay geçti. Bugün o ittifakta beraber oturdukları masadaki partiler şuan yönettikleri kentlerde birbirlerinin afişlerini astırıyorlar. İstanbul'da 8 ay önce beraber olduklarının afişlerini astırmıyorlar. Ankara'da astırmıyorlar. İzmir'de astırmıyorlar. Ne oldu sizin birlikteliğiniz? Hani siz memleketi büyük bir tecrübeyle yönetecektiniz? Bugün artık birbirinizin afişlerini parçalıyorsunuz. İşte bunların yerel seçime giderken de tarzları ve samimiyetleri bu. Ülke yönetmeyi bu şekilde basite alanların, yerel seçimlerde vatandaşa söyleyeceği bir şey yok.

İnan, Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir makama CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiğini hatırlattı.

unnamed-1.jpg

Bugünkü Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in Kılıçdaroğlu'nu ağlayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gönderdiğini anlatan İnan, "Sonra ilk yapmış oldukları kongrede kahkahalarla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nı uğurladılar. Sormak lazım. Kardeşim sizin için, Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet koltuğu mu daha önemli, yoksa cumhurbaşkanlığı koltuğu mu daha önemli? Siz cumhurbaşkanlığına layık gördüğünüz kişiyi Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet koltuğundan da kahkalarla gönderdiniz. O nedenle bunların 8 ay sonra değiştikleri tablo bu. Adayları da bu şekilde."

İnan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın milletvekilliği döneminde kentte önemli hizmetleri olduğunu anlattı.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı eleştiren İnan, "Karşıyaka'nın tüm kaynaklarını çarçur etmiş, kaynaklarını sarf etmiş, ekonomisini yönetememiş, bırakın ekonomiyi, belediye çalışanlarına uzun süre maaşlarını ödeyememiş bir ismi büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıkladılar. Biraz önce bahsettiğim hesap kitap işleri. Çok başarılı olduğundan mı? Hayır. Çok belediyecilik kapasitesi olduğundan mı? Hayır. Tamamen Cumhuriyet Halk Partisi'nde Özgür Özel'i destekledi diye bugün o hesabını vefa olarak alıyor ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor" şeklinde konuştu.

İnan, Dağ'ın İzmir'in Türkiye'de en pahalı suyu kullandığını, seçilmesi durumunda su faturalarını yüzde 50 ucuzlayacağının müjdesinin verdiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Cemil Tugay cevap veriyor. Diyor ki, 'siz ülkedeki enflasyonu indirin, biz suyu bedava veririz'. İşte senin belediyecilikten anladığın bu kadar. Sadece enflasyon İzmir'de mi var? Konya'da, Ordu'da, Trabzon'da, Şanlıurfa'da, Antep'te, Afyon'da enflasyon yok mu? Sen İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 25 senedir bu şehre en büyük pahalı suyu içiriyorsun. O nedenle böyle belediyecilikte zaten uzaktan yakından alakanız yok. Burada vatandaşımızı temel ihtiyaçları noktasında asla biz pahalı bir hizmete mahkum bırakılmasına fırsat vermeyeceğiz."

Dün CHP'nin Çiğli Mitingi'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'a da AK Partili İnan yaptığı konuşmada cevap verdi.

"CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, görevi Tunç Soyer'den devraldığını söylüyor. Adama sorarlar, sen seçime mi giriyorsun, görevi mi devralıyorsun diye. Adaylığın zaten uzun uğraşlarla, pazarlıklarla açıklanalı birkaç gün oldu. Seçimi neden es geçiyorsun? İzmirlinin iradesini, demokrasi kültürünü küçümseme hakkını nereden buluyorsun? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmirlilerin oylarıyla mi belirleniyor, yoksa CHP Genel Merkezi'ndeki kapalı kapıların ardında mı?"

AK Parti Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer de seçimlerde hemşehrilerine çok güvendiğini, 1 Nisan sabahı AK Belediyeciliğin ilçede çalışmaların devam edeceğini anlattı.

Bergama'yı hemşehrileriyle birlikte yöneteceklerini anlatan Doğruer, Cumhurbaşkanımız milletvekillerimiz, bakanlarımız her zaman yanlarımda olduğunu, ilçeyi kuzeyin parlayan yıldızı haline getireceklerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.