Milletvekili Kasapoğlu: İzmir’in dertlerini çözmek için çalışacağız

Milletvekili Kasapoğlu: İzmir’in dertlerini çözmek için çalışacağız

Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu. Kasapoğlu,

Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili soruya net yanıt vermeyen İzmir Milletvekili Kasapoğlu, “Farklı isimler konuşulur. Neticede 30 ilçe ve bir büyükşehir adayı inşallah bu ay içerisinde tamamlanacak. Onu da hep birlikte göreceğiz. Aday olacak pek çok güçlü arkadaşımız var. İnanıyorum ki en layıklarını göğüsleyecek arkadaşlarımızı İzmir ile buluşturup bu süreci en güzel şekilde neticelendireceğiz” dedi.

whatsapp-image-2023-12-18-at-11-24-33-3.jpeg

Kasapoğlu, adının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmesi ile ilgili sorulan bir soruya, “Temayül gerçekleşti. 30 ilçe ve büyükşehirle ilgili. Yine geçtiğimiz hafta sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı toplantı ve tüm arkadaşların fikirleri alındı. Yürüyen bir süreç var. Elbette kişiler, heyecanı, vizyonu önemlidir. AK Parti bu noktada İzmir’i, ilçelerini yönetecek liyakatli isimlere sahip. Aday olacak pek çok güçlü arkadaşımız var. İnanıyorum ki en layıklarını göğüsleyecek arkadaşlarımızı İzmir ile buluşturup bu süreci en güzel şekilde neticelendireceğiz” cümleleriyle cevap verdi.

Kasapoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle;

Demokraside sonsözü millet söyler. Sandığın kararı neyse baş tacıdır. Halk kimi seçerse başımızın tacıdır dedik. Biz de o teveccühe layık olmak için el birliğiyle çalışacağız. Bu çıtayı yükseltmektir hedefimiz.

Farklılıklar birlikte ortak aklı ortaya koymaktır hedefimiz. İzmir milletvekiliniz olarak kampanyada da ifade etmiştim; kentin her bir tarafında olacağız. Her bir vatandaşın derdine derman olmak için gayret göstereceğiz.

İzmir’in dertlerini, sorunlarını çözmek için çalışacağız. Halkımızla iletişimiz, hemşehrilerimizle güçlenen diyaloğumuz bizleri mutlu kılıyor. Çabalarımızı güçlendireceğiz.

Özellikle kentsel dönüşüm, trafiğiyle, çevre faaliyetleriyle ve tabi ki gençliğiyle sporuyla her alanda daha güçlü olması, var olan sıkıntılarının çözümü için işbirliklerine devam edeceğiz.

22 yılda attığımız devasa adımlar var. Türkiye Yüzyılı dedik. Güçlü bir altyapı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra hepimize çok ama çok güçlü görevler düşüyor.

İnanıyoruz ki yerel yönetim noktasında da bu süreçleri daha yukarılara taşımak hepimiz için önemli bir aşama olacaktır.

İzmir çok özel bir şehir. Her şeyden önce bir medeniyetin sembolü. Demokrasinin sembolü. Yerliliğin ve milliliğin, milli ekonominin sembolü.

Bu şehri, bu markayı güçlendirme çok önemli bir misyon. Hedefimiz iletişim ve koordinasyonla bu süreçleri daha farklı noktalara taşımak. Layık olunan çabayı yerel yönetimle birlikte taçlandırmak.

Gençlerin, kadınların ve engellilerin tüm vatandaşların sorunlarını minimize etmek. Yerel-merkezi yönetimiyle, sivil toplumuyla el ele vermiş, sinerjiyi ortaya koyan bir mantaliteyi güçlendirmek. İnanıyorum ki 31 Mart yerel seçimleri de bu noktada önemli bir başlangıç olsun.

Demokrasinin kazandığı bir şölen olarak, kardeşlik içinde-en güzel şekilde bu süreçleri yaşayalım. Bununla birlikte İzmir’i bir yerel yönetim mantalitesi açısından 30 ilçesi ve büyükşehriyle yerel yönetim devrimiyle hizmet seferberliğine kavuşturalım.

Cumhur ittifakı olarak her zamankinden daha fazla gayret göstereceğiz. Teşkilatımızın da bu noktada gece gündüz olan gayretlerine şahidim. AK Parti’de dinamizm önceliklidir. Gerektiğinde bayrak değişimleri yaşanır. İlçe ve il bazında bu tazelenmeyi gerçekleştirdik. Tüm kadroların el ele verdiği çalışmaya tam olarak hazırız. Çok ama çok başarılı bir neticeyle ve tabi ki İzmir’in kazandığı bir sonuçla taçlandıracağız.

Merkezi hükümet olarak İzmir’e kazandırdıklarımız bir devrimdir. Ulaşım, sağlık, eğitim, sporuyla bir devrim. 3 ana stat temeli attık İzmir’de. Göztepe, Karşıyaka, Alsancak Stadı. Üçüne de hızla başladık. Sonraki süreçleri biliyorsunuz. İkisi pürüzsüz bitti. Diğeri de mahkeme süreciyle durduruldu.

Bu ülkede binlerce spor tesisi yaptık. Bunların bir kısmı ilçelerde İzmir’de. Karşıyaka Stadı eğer mahkemeyle vesair ile durdurulmasaydı İzmir ve Karşıyaka’nın hizmetindeydi.

Bir ara biz yapalım dediler. Buyurun dedik. Hala bekliyoruz. Onu da yapmak elbette bize nasip oldu. Kimsenin tereddütü olmasın.

Yerel yönetimlerden kaynaklı büyük bir ihtimal var. Stat gibi istemezük, yaptırmayız anlayışını görüyoruz. Yapıcı olmayan bir tavrı görüyoruz. Üretken olmayan bir zihniyeti görüyoruz. Yaşananların arkasındaki temel sorun üretim, yenilik, değişime karşı bir duruş. Değişim diyorlar ama bu konuyu da görüyoruz. Bunların temelinde de yerel yönetim devrimi gerekiyor.

AK Parti her seçimden lider olarak çıkan bir parti. Burada hiçbir teorinin hesap edemediği bir demokrasi zaferi, başarı, liderlik efsanesi var. 31 Mart’ta AK Parti yine aynı heyecanla yoluna yürüyor.

Temayül gerçekleşti. 30 ilçe ve büyükşehirle ilgili. Yine geçtiğimiz hafta sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı toplantı ve tüm arkadaşların fikirleri alındı. Yürüyen bir süreç var. Elbette kişiler, heyecanı, vizyonu önemlidir. AK Parti bu noktada İzmir’i, ilçelerini yönetecek liyakatli isimlere sahip. Aday olacak pek çok güçlü arkadaşımız var. İnanıyorum ki en layıklarını göğüsleyecek arkadaşlarımızı İzmir ile buluşturup bu süreci en güzel şekilde neticelendireceğiz.

Algı süreci var. Halk gerçeğin farkında. En son Bayraklı Şehir Hastanesi’ni açacağız. İzmir İstanbul ve ilimizdeki tünellerimiz, çevre yollarını İZBB yapmadı. Eğitimle ilgili süreçler, spor altyapısı. İzmir’in hayali olan statları gerçekleştirdik. Bunları algıya kurban etmek haksızlık olur. Ve bizde olup da yerel yönetimlerin başka partilerdeki gelişmeler bakın. Kemalpaşa’ya bakın mesela. Bizim zamanımızda nasıldı, şimdi nasıl? İlçelerdeki bu süreçleri takip edin. Eser siyasetinin farkını görürsünüz.

Bizim 22 yıldır yaptıklarımız, yerel yönetim mantalitesi olarak bunulduğumuz şehirlerde ortaya koyduklarımız ortada. İstanbul, Ankara gibi. Her bir şehir bu noktada kendini gösteriyor. Acizlik gösteriyor. Karşı olma anlayışı maalesef fayda etmiyor. Halka fayda sağlamıyor. Bir avuç odakları mutlu ediyor.

Bizim AK Parti olarak bu süreçlerimiz hızlı yürüyor. Aralık ayı içinde ilçeleriyle büyükşehirleriyle önemli mesafe kat edecektir.

Bu şehri yarınlara hazırlamak hem parlamento üyesi olarak hem İzmir7in bir hemşehrisi olarak hep birlikte sorumluluklarımız var. Yerel yönetim seçimleri de önemli bir dönemeç. Partimizin çalışmaları neticesinde alınacak karar inanıyorum ki, hepimiz için büyük bir heyecana sebebiyet verecektir. Farklı isimler konuşulur. Neticede 30 ilçe ve bir büyükşehir adayı inşallah bu ay içerisinde tamamlanacak. Onu da hep birlikte göreceğiz.

Toplantıya İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İsmail Çiftçioğlu, Ayşe Cankurtaran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Işık katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.