Milletvekili Kılıç'tan Teksas benzetmesi: Sokakta kimsenin can güvenliği kalmadı

Milletvekili Kılıç'tan Teksas benzetmesi: Sokakta kimsenin can güvenliği kalmadı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, AK Parti hükümetinin sığınmacı politikalarını eleştirdi. Türkiye için Teksas benzetmesi yapan Kılıç, "Sokakta kimsenin can güvenliği kalmadı" dedi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, AK Parti hükümetinin sığınmacı politikalarını eleştirerek, ülkeye döviz sokma gerekçesiyle para karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesine tepki gösterdi. Türkiye'nin sığınmacı yükünü sırtında taşıdığını ve ülkedeki sığınmacıların sokaklarda çatıştığını ifade eden Kılıç, vatandaşların can güvenliğinin kalmadığını vurguladı.

2010 yılından itibaren vatandaşlık alan herkesin araştırılması gerektiğini söyleyen Kılıç, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "AKP’nin 400 bin dolara SATTIĞI Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ülkeyi Teksas’a çevirdi. Sığınmacı yükünü sırtında taşıyan Türkiye’de bir yerde İsveçliler, bir yerde Azeriler, başka bir yerde Sırplar çatışıyor. Ülkeye döviz sokayım derken yabancı uyuşturucu çeteleri ve mafyaları soktular!! Sokakta kimsenin can güvenliği kalmadı. Ülkedeki tek ucuz şey artık insan hayatı. Paralı ya da parasız… 2010 yılından itibaren vatandaşlık alan herkes araştırılmalı!!" ifadelerini kullandı.

chp-izmir-milletvekili-sevda-erdan-kilic-burasi-iran-degil-turkiye-43186.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.