Milletvekili Ösen ÇEDES'e tepki gösterdi: Gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli

Milletvekili Ösen ÇEDES'e tepki gösterdi: Gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen, İzmir’deki okullarda imam, Kur’an kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesine tepki gösterdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, İzmir’deki 842 okulda imam, Kur’an kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirilecek.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak "“Eğitim kurumlarımızda gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli; her türlü eğitim programı bilim, akıl ve teknolojiyi ölçüt almalıdır" cümleleri ile karara tepki gösterdi.

deva-partisi-izmir-seda-kaya-osen.jpg

Gençlerin çağdaş bir eğitim almaları gerektiğine dikkat çeken Ösen, şu değerlendirmeyi yaptı; "Eğitim kurumlarımızda gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli; her türlü eğitim programı bilim, akıl ve teknolojiyi ölçüt almalıdır. Proje uzman eğitimcilerimiz, psikologlarımız ve hukukçularımız öncülüğünde yeniden ele alınmalıdır. Projede manevi danışmanların görevleri açık ve net olarak tanımlanmamış; amaç ve çıktılar detaylandırılmamış ve denetimi muğlak bırakılmıştır. Uygulamanın gönüllülük esasına tabi tutulması öğrencilerimiz, velilerimiz arasında kutuplaşma riskini de beraberinde getirmektedir. “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesiyle okullarımıza "manevi danışman" görevlendirilmesinde, eğitim kurumlarımızda görev alan ve atanmayı bekleyen alanında uzman eğitimcilerimiz yerine din görevlilerinin konuya dahil edilmesi anlaşılır değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.