Milletvekili Ösen: Pilot projelerle çocuklarımızın eğitim hayatları deneme tahtasına çevrilmektedir

Milletvekili Ösen: Pilot projelerle çocuklarımızın eğitim hayatları deneme tahtasına çevrilmektedir

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sunduğu soru önergesine verilen cevaba yönelik bir açıklama yaptı.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in manevi danışmanlarla ilgili yazılı soru önergesine verdiği yanıta ilişkin bir açıklama yaptı.

whatsapp-image-2023-03-16-at-14-56-48.jpeg

"Manevi danışmanların okul dışı faaliyetlerde destekleyici görevli olduğu gerekçesiyle yazılı soru önergemizde yer alan bazı sorularımıza yanıt verilmediği anlaşılmaktadır" diyen milletvekili Ösen, şu açıklamayı yaptı; "Sayın Bakan, yanıt metninde “protokol kapsamında veya haricinde bakanlığımız öğretmenleri dışında okullarımızda bir personel görevlendirilmesi söz konusu değildir” açıklamasında bulunmuştur. Açıklamanın devamında “Proje kapsamında, proje paydaşı devlet kurumlarının uzmanlarının yalnızca okul dışı değerler kulübü çalışmalarına destek vermelerine yönelik bir iş birliği yapılmıştır. Manevi danışmanlar, Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili mevzuatına uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenmekte” olduğu belirtilmiştir. ÇEDES Proje metni incelendiğinde “Temsilci öğretmen, manevi danışman ve gençlik spor temsilcisinin ÇEDES Projesi kapsamında Uygulama Usul ve Esasları doğrultusunda, örnek ortak yıllık faaliyet planına uygun olarak yıllık plan” hazırladıkları ve manevi danışmanların ÇEDES Koordinasyon Kurulunda yer aldıkları görülmektedir. Manevi danışmanlar, okul dışı değerler kulübü çalışmalarında destekleyici personel ise neden yıllık faaliyet planı hazırlama çalışmalarına katılmakta ve neden ÇEDES koordinasyon kurulunda yer almaktadırlar? Türkiye’de her yıl kamuda iş bulma umuduyla KPSS’ye hazırlanan ve pedagojik formasyona sahip rehber öğretmenlerimiz varken, eğitim kurumlarımızda neden ısrarla manevi danışman görevlendirilmek istenmektedir? Her alanda diğer ülkelerle yarışan ve güç iddiasında bulunan ülkemiz, en önemli silahı olan eğitim alanında neden planlı ve istikrarlı politikalar izleyememekte; pilot projelerle çocuklarımızın eğitim hayatları deneme tahtasına çevrilmektedir. Milletimizden aldığımız yetkiyle ülkemizin her bir ferdine fayda sağlayan projelere destek vermeye devam edeceğiz. Bununla birlikte bahsi geçen konuda olduğu gibi tek bir vatandaşımız üzerinde tahakküm oluşturmayı amaçlayan her bir adımın da takipçisi olacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.