Milletvekili Özkan 30 Ekim'in yıl dönümünde İzmirlilere seslendi: Sesinizi yükseltin

Milletvekili Özkan 30 Ekim'in yıl dönümünde İzmirlilere seslendi: Sesinizi yükseltin

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 30 Ekim Depremine ilişkin bir açıklama yaparak İzmirlilere "Kentimizi, hemşehrilerimi uyarıyorum! Sesinizi yükseltin. Deprem için yapılanların, yapılmayanların neler olduğunu sorun" sözleriyle seslendi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 30 Ekim Depremine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Milletvekili Özkan, depremde ölen vatandaşları andığı paylaşımında, 7,2 şiddetinde bir depremin İzmir'i yıkabileceğine işaret ederek İzmirlilere seslendi.

tuncay-ozkan-kmta-cover.webp

Milletvekili Özkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "3 yıl önce bugün İzmir'de felaketi yaşadık. 6.6 büyüklüğündeki depremde 117 yurttaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anıyor ve yeniden uyarıyorum; Merkezi hükümetiyle, yerel yönetimlerle İzmir'imizi depreme hazırlamalı, bu umursamazlığı bırakmalıyız. Yoksa hepimize yazık olur. Depremi kabullenen palavracı umursamazlığı ve önlem almayan yönetimleri kınıyorum. Deprem öncesi önlemsizlik had safhada. Örneğin 7.2 şiddetinde bir deprem kenti yıkacak. Simülasyonları hazır. Kent yıkılıyor. Ama önlem yok. Kağıt üstü yalan çok. Bütün yöneticileri uyarıyorum. Depreme karşı hazırlanınız. Bu vurdum duymazlığın, sorumsuz gidişin sonu kötü olacak! Depreme bu kadar yakın ve kayıtsız olmak İzmir’e ihanettir. “Faylar yatay atımlı. Büyük deprem üretmez” diyen herkes yanılıyor. Kentimizi, hemşehrilerimi uyarıyorum! Sesinizi yükseltin. Deprem için yapılanların, yapılmayanların neler olduğunu sorun. Hemşehrilerim evimize, ailemize, İzmir'imize sahip çıkalım. İzmir bizim, bu hayatlar bizim. Zaman kaybediyoruz. Yüksek sesle haykıralım: İzmir’de depreme karşı laf dışında ne yaptınız?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.