Milletvekili Özkan, Aksoy'a sert çıktı: İspatlamayan şerefsizdir

Milletvekili Özkan, Aksoy'a sert çıktı: İspatlamayan şerefsizdir

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Menemen Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un kendisi hakkında sarf ettiği kişisel rant iddialarına sert çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, KRT TV’de katıldığı programda Menemen Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un kendisi hakkında sarf ettiği kişisel rant iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özkan, Serdar Aksoy’un katıldığı bir yayında, "Tuncay Özkan hakkında İzmir Körfezi'ne bakan, bin 8800 villa yapmayı planladığımız, 1.5 milyon metrekarelik çok değerli bir arazi vardı. Tuncay Özkan, bu araziyi de istedi" iddiasında bulunmasına ilişkin konuştu.

i.webp

Özkan açıklamalarında şunları aktardı; "Bazı yargıçlar ve savcılar bunların önünü açıyor. Bizlere küfür etmek serbest… Ağır eleştiriye tahammül eder siyasetçi ama iftiraya niye tahammül edeceğim? Seyrek diye bir yer var. Seyrek diye bir yer olduğunu ise yeni öğrendim. Ranta en açık yermiş. Altı tarihi eser, üstü doğal sit. Orayı yapılaşmaya açmak cinayet… Bu arkadaş planlama yapmış. Görevden alındığı için satış yapılamamış, görevden alınınca belediye AK Parti’ye geçmiş. Ve satış gerçekleşmiş. Bu bir cinayet… Kendisi planladı. Şimdi de ihanet diyor. Ankara’da toplantı yaptın. İzmir’de toplantı yaptın. Mahkemelerde HTS kayıtlarında hangi milletvekilleri ile ne yaptığını ortaya koyacağım. Hangi eski belediye başkanı ile toplantı yaptığını, görüştüğünü ortaya koyacağım. İlgilenmediğim bir şeydi, ama gördüm ki ilgilenmek gerekiyor. Arkadaşlar unuttu ama ben araştırmacı gazeteciyim. Hepsini ortaya koyacağım mahkemede… Bütün yalanları ve iftiraları hepsini mahkemeye vereceğiz. Seyrek’teki arazi 1,5 milyon metrekare arazi… Tuncay Özkan oradan arazi aldı dedi, ispatlamayan şerefsizdir. Bunların hesabını verecek. Benim mülküm yok, mülksüz yaşıyorum. Ben 40 yıldır itibar biriktiriyorum. Benim yaşam felsefem var. Mahkeme dilekçemde Tapu Kadastroya sorularak satın alanları tek tek çıkartıp koyacağım. Benim çakıl taşım yoktur. İspat etmeyen namerttir. Ben Atatürk devrimcisiyim, utanırım bunlardan. Ben onların ağababalarını elimin tersiyle ittiğim için 6 yıl Ergenekon’dan yattım. Bana kara çalmak için anlaştığı kimse çıkıp anlatacak. Parti içinden de olabilir, dışından da olabilir. Açıklayacak. Bu namuslularla namussuzların arasında bir savaş… Bu Mustafa Kemal’in askerleri ile it oğlu itlerin savaşı! Bu kişiler partiden yada parti dışından olsun. Hepsiyle hesaplaşacağız. Her konuştuğu ile ilgili dava açıyorum. Kendisi ile ilgili parti tahkikat komisyonu kurdu. Partiden ihraç edilince arkadaşlarıma ‘benimle ilgili bir iddia var mı?’ diye sordum, yok dediler. Rapor ortada…"

Aksoy ile iki kez karşılaştığını söyleyen Tuncay Özkan, “Aksoy’un hikayesini anlatayım: Deniz Demir ve Hasan Ünal tarafından benim odama getirildi. Kulis çalışmaları… İlk kez orada gördüm. Ben ‘ilçe başkanımız Ömer Türkmen’i destekliyorum’ dedim. Sonra arkadaşımız adaylaştı. Erol Bektaş, Engin Bey, Mehmet Çakmak Bey Menemen Belediye Başkan yardımcısıydı, AK Partili meclis üyelerinin de bulunduğu bir ziyaret gerçekleştirdik. Oradan çıktık, Çiğli’ye gittik. Hayırlı olsun dedik. O ziyarette gördüm ikinci kez kendisini. Onun dışında onu görmedim, tanımıyorum. İki kez Menemen’e gittim. Kubilay anması vardı, bir de hayırlı olsuna gittim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.