Milletvekili Özkan: Delegelerimizin seçtiği her seçim başımızın tacıdır

Milletvekili Özkan: Delegelerimizin seçtiği her seçim başımızın tacıdır

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan; “CHP’de bir kişinin adayı olmaz. Delegelerimizin seçtiği, yarışın olduğu, adaletin ve ahlakın geçerli olduğu her seçim başımızın tacıdır” dedi.

CHP'de il kongresi öncesi başkan adayları ardı ardına açıklama yaparken gözler kentteki vekillere çevrildi. Bu isimlerden özellikle her kongre sürecinde adı ön plana çıkan Tuncay Özkan'ın tavrı merakla bekleniyor.

Gerçek Haberci'nin ulaştığı Özkan sürece yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl ve ilçe kongrelerinde pek çok adayın mücadele ettiği, en çok oyu olan ismin seçilmesini tercih ettiğini ifade eden Özkan şunları ifade etti; "Bana göre ilçe ve il kongrelerinde tek ses çürümeye yol açar. Partinin dinamik olması için yarış çok önemli. Yarış despotizme, tek adamlığa, ben yaptım oldu zihniyetine son verir. Ben atandım ya yeter, başka seçime gerek yok bakışı faşizmdir. Bunların olmasını engellemek, seçimde karşıtlıkların yarışıyla mümkündür. Yarış adaleti ve ahlakı pekiştirir. Partimizin gücünün göstergesi olur. Halk adaletli ve ahlaklı bir yönetimin oluşup oluşmadığını gözleyecektir. Kent kültürü ve yerel demokrasi ancak böyle seçimlerle gerçekleşir. Yoksa kent güçlülerinin bir kişiyi atamasına veya baskı ile seçtirmesine seçim denmez. O nedenle ben yarıştan yanayım. Çarşaf listeden yanayım."

ecuqbyjxsau0vjw.jpg

Parti kulislerinde dolaşan Tuncay Özkan CHP İzmir İl Kongresi'nde aday çıkaracak mı sorusuna da cevap veren Özkan; "Çok adaylı bir kongre olacak. Adaylar açıklamalarını yapıyor. Başarılar diliyorum hepsine. Her arkadaşımız belirli bir mücadele sonrası buralara geldiğinden bizim için değerli ve bu örgütün kıymetli bir evladıdır. Delegelerimizin seçtiği, yarışın olduğu, adaletin ve ahlakın geçerli olduğu her seçim başımızın tacıdır. Atatürkçü, adaletiyle, ahlakıyla göz dolduran bir başkan seçeceğimize eminim. Seçilecek arkadaşımız kim olursa olsun İzmir’in başarısı için ettiği mücadelede yanında bizi bulacaktır. Örgütümüz ile birlikte onun etrafında kenetlenir, İzmir'de CHP sancağını, 6 oklu bayrağımızı daha yükseklere çıkartmanın mücadelesini el ele gönül gönüle veririz. Bizim vazgeçilmezimiz, İzmirimizde yurdumuzda, partimizin güçlü olmasıdır" dedi.

Parti içinde mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve diğer eski başkanların kıyaslanmasını da yanlış bulduğunu ifade eden Özkan; "Malumunuz mevcut il başkanımız Şenol Aslanoğlu hem atama ile göreve geldi hem de çok yeni bir başkan, eski başkanlar ile kıyaslamak yanlış olur. Başkanlık yarışı için yola çıkmış bütün arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Şundan eminim ki; il başkanımız kim olursa olsun verdiği mücadele Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için olacaktır. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak diyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.