Milletvekili Özkan: Sokağın ekonomisini felç ettiler

Milletvekili Özkan: Sokağın ekonomisini felç ettiler

Sokağın ekonomisinin nabzını tutan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Türkiye'yi ekonomik bir bataklığa, ülkenin yönetimini kokuşmuşluğa çekenler, sokağın ekonomisini felç ettiler" diyerek mevcut iktidarı hedef aldı.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sokağın ekonomisinin nabzını tuttu. Konak'ta belirli aralıklarla ziyaret ettiği bir simitçi ile konuşan Özkan, 2021'in ağustos ayından 2023'ün aynı ayına kadar geçen sürede, unlu mamül ücretlerindeki fahiş fiyat artışlarını eleştirdi.

2021 Ağustos'ta 2.5 TL olan bir simidin, aradan geçen 2 yıllık sürede 10 liraya yükseldiğini ve vatandaşların bir gevrek almak için bile kredi kartı kullanmak durumunda kaldığını vurgulayan Özkan; yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"İzmir'in kalbi Konak'ta Kıbrıs Şehitleri caddesinin başındayız. 2021'in ağustos ayından beri sokağın ekonomisi programını yapıyoruz. 2021 Ağustos'ta 2.5 TL olan simit şimdi 10 TL. Bir dilim peynir, simit ve çay 30 TL. Bir kumru ve ayran 35 lira, börek 25 lira. Boyoz 7 liradan 10 liraya yükseldi. Kredi kartı ile simit satışları patladı. Rakamlar ortada, vatandaş darda.

Seçimden bu yana sokağın ekonomisi değil sokakta zulüm var diye bağırmak gerekiyor. 2021'in ağustos ayında 2,5 lira olan gevrek 2023 ağustosunda 10 liraya yükseldi. Buradan uyarmak istiyorum; seçimi yalanla dolanla kazananlar, yapamayacakları vaatleri verenler, Türkiye'yi ekonomik bir bataklığa, ülkenin yönetimini kokuşmuşluğa çekenler, sokağın ekonomisini felç ettiler.

Ülkeyi yalanla kandırarak aldatarak yönetmek mümkün değil. Seçimden önce söylemiştik; bu ekonominin, bu iktidar tarafından devam ettirilebilmesi, sürdürülebilmesi mümkün değil. Bir yanda faizler diğer yanda borçlar, simidin 10 lira olduğu bir Türkiye'den bahsediyoruz. Geçen seçim yalanla kurtardılar. Bu kokuşmuşluğun üstünü örtmeye çalışıyorlar ama asla örtemeyecekler. Biz, bütün bu sorunların çaresinin bizim iktidarlığımız olduğunu biliyoruz ve ülke ekonomisinin düzelmesi için her şeyi yapacağız. Karanlığın en kuyu olduğu yer, aydınlığa en yakın olduğumuz yer. "

Vatandaşların fiyatlardan şikayetçi olduğunu ve çok fazla tepkiyle karşılaştığını söyleyen sokak esnafı ise, "Fiyatlarda baya artış oldu. Kredi kartıyla satış yapıyoruz artık, milletin cebinde para yok ve kredi kartlarına yükleniyorlar. Herkes isyanda. İnsanlar sonumuz ne olacak, nereye gidiyor bu ülke? diye soruyorlar. Sabah kahvaltısına 3 boyoz, 1 peynir, 1 yumurta alıyorlar 50 tl. Bunu aylığa vursak sadece sabah kahvaltısı yaklaşık 1500 lira yapıyor. Yüksek fiyatlara çok tepki var. Vatandaşların bir kısmı da oy verenler düşünsün şeklinde konuşuyor. Gerçekten sonumuz ne olacak bilmiyorum" diye konuştu.

ozkan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.