Milletvekili Polat: Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz söyleminiz de nas gibi rafa mı kalktı?

Milletvekili Polat: Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz söyleminiz de nas gibi rafa mı kalktı?

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon oranına tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Milletvekili Polat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada memurların enflasyon karşısında ezildiğinin altını çizdi.

Polat, şunları aktardı; "Milyonlarca memur TÜİK’in açıkladığı rakam sebebiyle enflasyon karşısında eziliyor. 6 aylık enflasyon ENAG’a göre 50,53 iken, TÜİK 19,77 açıklıyor. Yazıktır, günahtır. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz söyleminiz de nas gibi rafa mı kalktı?"

kapak-203928.webp

TÜİK RAKAMLARI NE DİYOR?

Emekli ve memur maaşları her yıl Ocak ve Temmuz döneminde belirlenen toplu sözleşme oranına 6 aylık enflasyon farkının eklenmesiyle hesaplanıyor. 2023 Ocak döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yüzde 8, Temmuz zammı yüzde 6 olarak belirlenmişti. Temmuz zammını 6 aylık enflasyon oranı dönemlik memur zammı belirlenecek. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları Temmuz ayında Ocak - Haziran dönemindeki enflasyon oranında artırılacak.

Normal koşullarda İşçi emeklisi ilk altı ayda gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. TÜİK verilerine göre Haziran'da altı aylık enflasyon 19,77 olarak gerçekleşti. Buna göre, en düşük SGK ve Bağkur emekli aylığı refah payı hariç olarak yüzde 19,77 artacak. En düşük SGK emekli aylığı 8 bin 982 liraya ulaşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.