MİLLETVEKİLİ PURÇU, DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAK

MİLLETVEKİLİ PURÇU, DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAK

İstanbul’da 12 Kasım Pazar günü saat 09:30’da başlayacak olan 39. İstanbul Maratonu’nda koşucu olarak yer alacak olan PURÇU; okul terklerinin önlenmesinin önemine dikkat çekti, gönüllülere çağrı yaptı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan PURÇU, bu yıl 39. İstanbul Maratonu’nda Sulukule Gönüllüleri Derneği ile birlikte çocukların okulu terkini önlemek için koşacak. Dezavantajlı çocuklara destek için kampanyayı sosyal medya hesaplarından da paylaşan Özcan PURÇU gönüllülere çağrıda bulundu:

“Sulukule Gönüllüleri, risk altındaki, dezavantajlı, ayrımcılığa maruz kalmış çocuklarla derslerine yardımcı olmak için etütler ve çocukların okul ile bağını kuvvetlendirmek için okullarında hak temelli çalışmalar/atölyeler yapıyor. Çocuklar okula devam edebilsin, yaşıtlarıyla eşit şartlarda eğitim alsınlar diye beslenme, kırtasiye ve eğitim bursu desteği sağlıyor. 

‘’Hiçbir çocuğun kendindeki yeteneği ve potansiyeli keşfetmeden okuldan ayrılışını seyretmek istemiyorum.’’ diyen gönüllülerle birlikte daha güzel günlerin inşası ve daha adil bir dünya için birlikte çalışıyorlar.


*Bir çocuğun bir aylık hak temelli atölye desteği 50 TL 


*Bir aylık okulda beslenme desteği 95 TL


*Aylık eğitim bursu desteği ise 100 TL

Çok zor bir iş, çok engel var. Bu engelleri aşmak için ihtiyacımız olan şeylerden biri çocuklar okuldayken beslenme ihtiyaçlarını, kırtasiye masraflarını ve çalışmayıp okula gelebilsinler diye burslarını sağlamak.

Sen de çocukların adil ve eşit bir eğitim hakkına erişmelerine gönüllü olmak istersen yürüttüğüm kampanyaya dilediğin miktarda bağışla destek olabilirsin.

ozcanpurcu_78168a818b71897726e9f042ece02b60.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.