Milletvekili Sertel'den Ebubekir Şahin'e tepki

Milletvekili Sertel'den Ebubekir Şahin'e tepki

TELE 1 televizyonunun özgürlüğün, demokrasinin ve ilkeli haberciliğin sesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’ün TELE 1 ve Uğur Dündar hakkında verdiği cezaların Türk basın tarihine düşürülmüş kara bir leke olduğunu söyledi.

RTÜK’ün TELE 1 ve Uğur Dündar için verdiği cezaların hukuksuz ve kanunsuz olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin emirle hareket etmektedir. Amacı da bir dahaki seçimlerde AKP’den milletvekili olmaktır. Şimdiden açıklıyorum. RTÜK Başkanı önümüzdeki seçimde Sakarya’dan AKP milletvekili aday adayıdır. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan’ın emirlerini kusursuz yerine getirmektedir” dedi.

Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“Doğruları söyleyenleri susturmak, yıldırmak ve onları cezalandırmak RTÜK’ün başkanını yukarıdan aşağıya emirle hareket eden bir insan konumuna soktu. 700’ü aşkın personeliyle yalnızca HALK TV’yi, KRT’yi, FOX TV’yi, TELE 1’i ve TV 5’i izleyen ve her gün sabahtan akşama Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Cumhuriyet Halk Partililere hakaretler yağdıranları görmezden gelen RTÜK, Uğur Dündar ve TELE 1’e kestiği cezayla Türk basın tarihine kara bir leke düşürmüştür. RTÜK başkanı yukarıdan aşağıya emirle hareket etmektedir. Asla ve asla hukuk ve kanunlar çerçevesinde hareket etmemektedir. RTÜK başkanı kendisi milletvekili olmak için o makamı kullanmaktadır. Buradan söylüyorum; TELE 1’i susturamazsınız. TELE 1 doğruları söylemeye devam edecektir.

atilasertel-1.jpg

Uğur Dündar bizim gençlik yıllarımızın idolüdür. İletişim Fakültesinde radyo televizyon bölümünde okuyanlar Uğur Dündar gibi olmak istemişlerdir. Gazetecilik bölümünde okuyanlar da Uğur Mumcu gibi olmak istemişlerdir. Uğur Dündar, gerçekleri söylemeye devam edecektir. Türkiye toplumu Uğur Dündar’ın ne kadar dürüst ve namuslu gazeteci olduğunu bilir. Bir kez daha sesleniyorum. Ey AKP’den milletvekili olmaya hazırlanan RTÜK başkanı, Tayyip Erdoğan’a yaranmak için aldığın kararlar hukuksuzdur, kanunsuzdur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.