Milletvekili Serter’den Basın Çalışanlarına Saygısızlık!

Milletvekili Serter’den Basın Çalışanlarına Saygısızlık!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in yapacağı basın toplantısı davetinde “İzmir'e çok yakışan menümüzde boyoz, yumurta, gevrek ve peynir yer alıyor” notunun eklenmesi basın çalışanlarına karşı saygısızlık olarak kabul edilerek, tepkilere neden oldu.

İzmir basınının son dönemde yaşadığı en büyük sıkıntılardan birisi olan organizasyon ve aktiviteye davet skandalına CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’de katıldı. Serter, basına gönderdiği bir dizi program davetinde, basına yönelik, ‘kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği’ gibi ibarelerinin yer alması gazeteciler arasında hem tepkiyle karşılandı, hem de yakışıksız bulundu.

Basın kuruluşlarına gönderilen ve basın çalışanlarının katılması istenilen davetlerde bu tür ayrıntıların yol olması gazeteciler arasında ciddi tartışmalara neden oluyor. Birçok gazeteci, CHP Milletvekili Serter’in son gönderdiği davetteki bu ayrıntının yazılmasına tepki verirken, gazetecilerin basın toplantısına gelebilmeleri maksadıyla yazılan ayrıntının, gazetecilik mesleğine karşı bir saygısızlık olduğunu belirtiyorlar.

bedri-serter-baliklarimizi-koruyalim-h156120-33c07.jpg

Basın toplantısına ve sonrası etkinliklere sırf bu nedenle gitmeme kararı alan gazeteciler, L’agora Old Town Otel’de kahvaltı ile başlayacağı ve sonrasında ekonomik zorluk yaşayan esnafın ziyaret edeceği programın tezatlık oluşturduğuna dikkat çekerken, kahvaltının, yerinin ve kahvaltı da verilecek yiyecek ve içeceklerin özellikle vurgulanmasının maksadı aşan, gazetecilik mesleğini aşağılayan bir üslup olduğunda hem fikir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.