Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Yatırımlarda İzmir ayrımı yok

Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Yatırımlarda İzmir ayrımı yok

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ülkenin çok büyük bir değişim yaşadığını belirtirken, İzmir’in kötü yönetildiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yasama, yürütme, yargının kesin bir şekilde birbirinden ayrıldığını görüyoruz. Burada bizim görevimiz yasama kısmı. Burada olmaktan mutluyum, çok önemli bir görev yerine getiriyoruz. İzmir’i temsil etmek ayrı bir gurur veriyor” dedi. Ortalama 15 günde bir yasa görüştüklerini de belirten Kırkpınar, “Haftada iki sefer kanun teklifi görüştüğümüz de oluyor. Ama meclis çok hızlı, çok yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Muhalefetin de şöyle bir görevi var, çalışmaları engellemeye yönelmek. Tabi bu da onların demokratik hakkı, ben bunu eleştirdiğim için söylemiyorum. Ama meclis çok çalışıyor. Hafta geçmiyor ki yeni yasalar çıkıyor.” dedi.

Ben yerelden gelen siyasetçiyim

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir halkına yararlı olabilmek için var gücüyle çalıştığını da belirtirken, şöyle konuştu:

“ Varoluşumuzu hep halkımıza bağlıyoruz. Eğer vatandaşımız bize destek verirse, bizim yanımızdaysa, bizim yaptıklarımız onaylıyorsa, biz varız. Tam aksiyse eğer biz yokuz. Bu anlayıştan devam ediyoruz. Meclisteki çalışmalardan vakit buldukça hemen şehrimize geliyoruz. Burada ilçeleri dolaşıyoruz, Pazar yerlerini, esnafları dolaşıyoruz. Dolayısıyla buradaki almış olduğumuz problemleri, istekleri düzenli bir şekilde meclise, bakanlıklara iletiyoruz. Bunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti de gösteriyoruz. Yani ilişkilerimiz çok iyi.”

whatsapp-image-2022-02-07-at-10-04-56.jpeg

Yatırımlarda İzmir ayrımı yok

İzmir’in yatırımlardan aldığı payların yeterli olmadığı eleştirilerine de yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, şöyle konuştu:

“20 yıldan beri AK Parti hükümetleri sadece İzmir’e değil Türkiye’nin bütün illerine hiç ayrım yapmaksızın yatırımlarına devam ediyor. Bunlardan en önemlisi de izmir. İzmir’e hükümetin yapmış olduğu yatırımlar bugün çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Mesela İzmir-İstanbul otoyolu, İZBAN, Kuzey Ege yolu, Çandarlı Limanı, Lojistik Köyü, Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, diğer tüm bağlantı yolları, demir yolları, otoyollar tabi bunu yanında devletin yapmış olduğu yatırımları saymakla bitiremeyiz. Son olarak İzmir’de yaptığımız önemli yatırımlardan birisi de deprem konutları. Bir yılı aşkın bir süre önce İzmir’de deprem oldu, ölenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde geldi “biz bu deprem konutlarını söz verdiğimiz gibi bir yıl içerisinde bitireceğiz” dedi. Şükürler olsun ki bir yıl geçti aradan, Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldi hak sahiplerine konutlarını teslim etmeye başladı. 5 binin üzerinde konut yapıldı. Bayraklı’da, Karşıyaka’da, Bornova’da hangi sokağa girerseniz deprem konutlarının yükseldiğini, bir kısmının bittiğini bir kısmının da bitme aşamasına geldiğini görüyoruz. 2000 öncesi dönemlerde bir doğal felaket olduğu zaman vatandaş hep nerede bu devlet diye haykırırdı. Ama şu an devletimiz çok iyi.”

Depremzedelerin diğer sorunları

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar depremzedelerin tüm isteklerinin değerlendirildiğini de ifade ederek, “Biz buraya çevre ve şehircilik bakanımız geldiği zaman toplu bir şekilde görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız geldiği zaman da görüştük. Tabi görüşmelerimiz hala devam ediyor. Hem kredi konusunda hem de depremde zarar gören vatandaşlarımıza yerinde değişim konusuyla ilgili çok ciddi kolaylıklar sağlıyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabi burada hükümetin yardımı bir yere kadar. Yerel yöneticiler destek vermezse burada bir ikilem ortaya çıkıyor. Vatandaş bazen iki arada bir derede kalabiliyor. Biz mümkün mertebe yerel yönetimin bu eksiğini de kapatarak yürüyoruz.”

Havanda su dövüyorlar

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, yerel yönetimlerin deprem sonrasında çalışmalarını eleştirirken, “ Bir yılı aşkın bir süre oldu, CHP Sayın belediye başkanı ve milletvekilleri hala havanda su dövüyorlar. Yok şu oldu, yok deprem konutları yapıldı teslim edilmedi falan” dedi. Kırkpınar şöyle devam etti:

“ Deprem konutları yapıldı da kim için yapıldı? Sonuç olarak biz bunu vatandaşımız için yaptık. Yok efendim dediğiniz gün teslim etmediniz de bir gün sonra teslim ettiniz. Böyle bir şey olabilir mi? Siz yapmış olduğunuz bir hizmet varsa önce onu ortaya koyun. Depremzedeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Belediyenin bütçesi şu an birçok ilin bütçesinden çok daha fazla. Peki bugüne kadar taş üstüne taş koydunuz mu? Park, çocuk oyun alanları depremde zarar gördü, kaçını yaptınız? CHP’de şöyle bir şey var yaklaşık 50-60 yıldan beri muhalefette oldukları için iktidar nasıl olunur bunu bir türlü beceremiyorlar. Yapılan bir şeye bir kere ön yargısız bakmayı bilmiyorlar. Bir kere hak teslimi yapın, bir şey kaybetmezsiniz. Ya da bir şeyi eleştireceksiniz daha iyisini ortaya koyun. Deyin ki siz 5 tane yaptınız biz 8 tane yapacağız. İzmir’i yaklaşık 25-30 yıldır CHP yönetiyor. Ne yapmışlar bugüne kadar? Ben İzmir’e yeni taşınmış biri olsam bazı şeyleri bilemeyebilirim ama 40 yıldan beri bu memlekette yaşıyoruz. Ne yapıldı bugüne kadar? Mahallere gidiyoruz aynı, altyapı yok, körfezle ilgili, trafikle ilgili, kokuyla ilgili hiçbir tane sorun çözülmemiş. Sorunlarla baş başayız. İzmir’in nüfusu 1 milyonken de aynıydı, bugün 4 milyon yine aynı. Biz belgelere dayandırıyoruz yaptığımız şeyleri, hatta belgelere de gerek yok etrafınıza baktığınızda görüyorsunuz.”

Kentsel Dönüşümü de biz yapıyoruz

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, kentsel dönüşümün kolay bir olay olmadığını da kaydetti, şunları söyledi:

“Zor olduğu için ve yerel belediyelerin marifeti olmadığı için yapılması mümkün değil. Ama İzmir’de de böyle bir gayret yok. İzmir’de en büyük kentsel dönüşüm atağını çevre ve şehircilik bakanlığı yapmıştır. 5 bin konutun üzerinde konut yapıyoruz şu an. En büyük kentsel dönüşüm projesi budur. Bunu kimin yapması gerekiyordu, Büyükşehir’in yapması gerekiyordu. Biz kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir’e dedik ki “gelin bizim üzerimize ne düşüyorsa hep birlikte bakanlığa gidelim, destek verelim, gece gündüz çalışalım bu kentsel dönüşümü gerçekleştirelim”. Ama maalesef bir arpa boyu ilerleyemedik. Narlıdere’de çok uzun süreden beri devam eden bir proje var. Orada sayın Mahmut Atilla Kaya bu konuyla ilgileniyor. Ama umud ediyorum ki orası çözülür. Hiç değilse İzmir’e bu anlamda örnek olmuş olur. Diğer taraftan biz TOKİ projeleri yapıyoruz. Konut yapması gereken, imar planı yapması gereken, kentsel dönüşüm yapması gereken büyükşehir ama biz TOKİ marifetiyle ilçelerimizden gelen talepleri bu şekilde değerlendiriyoruz. Şu anda da çok ciddi TOKİ planları mevcut. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her anlamda sınıfta kaldığını belirtmek istiyorum.”

Milyonlarca lira heba edildi

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, kentin kaynaklarının heba edildiğini de iddia etti. Kırkpınar, Buca Metrosu ihalesini belirtti, “Buca’nın ihalesi yapıldı, orada çok büyük bir yolsuzluk vardı dile getirdik. İkinci firmaya verdi. İzmirlilerin milyonlarca parası heba edildi. Biz bunu da dile getirdik. Niye ikinci bir firmaya verdiniz, yazık günah değil mi? O paralarla İzmirlilere neler yapılmazdı ki” dedi. Kırkpınar şöyle konuştu:

“İzmir’de basit bir yağmur yağdığı zaman gece uyuyamıyoruz neleri sel basacak diye. Türkiye’nin hiçbir yerinde kanalizasyonla yağmur suları karışıp denize deşarj olmuyor. Belki dünyada da yoktur, az gelişmiş ülkelerde vardır böyle bir şey. Sayın Kılıçdaroğlu buraya geldiğinde bir kadın çıktı önünü kesti dedi ki “Ben CHP’liyim 25-30 yıldan beri burayı siz yönetiyorsunuz. Yeter artık bıktık, hizmet edin” diye serzenişte bulundu. Bunu vatandaş söylüyor, biz söylemiyoruz. Bunlar olmasa İzmir şu an Türkiye’nin en önemli turizm kenti, sanayi kenti, tarım kenti. İzmir’in Allah’ın yaratmış olduğu çok güzel bir coğrafyası var. Ama yazık günah değil mi İzmir’e? İzmir’i düzgün yönetmiş olsalar, şu an hem ekonomik anlamda hem de yaşanılabilir il olma konusunda en önde gelirdi.”

İflas ettirdiler

AK Parti İzmir Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar Buyükşehir Belediyesi’ne yönelttikleri eleştirilerden kenti yönetenlerin rahatsız olduğunu da dile getirdi. Kırkpınar şöyle dedi:

“Büyükşehir belediyesine diyoruz ki, siz 2.5 yıl içerisinde 50 milyar bütçe kullandınız. Ne yaptınız bu paraları? 50 milyar az para değil. Borcunuzu 2 kat artırdınız. Müflis bir belediye diyoruz, kızıyorlar iflas etmedik diyorlar. Peki ne yaptınız bu kadar parayı. Seferihisar Belediyesi’ne benzettiniz diyoruz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni. Bunların hesabını verin diyoruz veremiyorlar. Biz de hatırlatıyoruz Buca metrosunda ikinciye ihale veriyorsunuz, vatandaşın paraları oraya gidiyor.”

Aslında Genel Başkanı’nı dava edecek

Kendi yaşadığı Kemalpaşa ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfada söylediği “İktidarı bize verin çiftçiye ucuz elektrik verilim” vaadinin yerine getirilmesi için Belediye Meclisi’nde Cumhur ittifakınca CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya destek verildiğini belirten İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, şöyle konuştu:

“Şimdi bu yetkinin iptali için CHP’li Belediye Başkanı kararı dava edeceğini açıklamış. Trajikomik bir olay diye tarif etmek daha doğru olur. Düşünün ki Sayın Kılıçdaroğlu Urfa’da Büyükşehir belediyesini bize verin biz de çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz dedi. Tabi orada doğal olarak CHP’ye ait olan diye belediyelerdeki vatandaşlar da dediler ki madem böyle bir imkan var hazır belediyeler var işte burada. Bunlar da buradan ilhamla önerge verdiler iyi niyetli bir şekilde. Dediler ki; kardeşim genel başkanınız böyle bir talepte bulundu; biz de böyle bir önerge veriyoruz.

Kemalpaşa’da da tebrik ediyorum meclis üyelerimizi. Önerge verdiler ve önerge de kabul edildi. Sayın Başkan bunu dava edeceğini söylüyor. Ben sayın başkanın dava edip etmemesine bir şey demiyorum. O böyle bir yasal altyapının olmadığını, böyle bir şeyin olmadığını ve bu konuyla ilgili de bir dava açacağını söylüyor. Burada sorun şu, sayın Kılıçdaroğlu’nun düşünmeden aklına geleni söylemesi. Konuşma metinlerini kim hazırlıyorsa inanılmaz sözler veriyor. Ertesi gün etmiş olduğu sözlerin 180 derece tersini yapıyor. Aslında Sayın Belediye Başkanı bu kararı ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dava açmış olacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.