Milletvekili Yücel: Derin enflasyon çukurunda vatandaşın boğulmasını izliyorsunuz

Milletvekili Yücel: Derin enflasyon çukurunda vatandaşın boğulmasını izliyorsunuz

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Meclis’te söz alarak “Devletin konut ihtiyacını karşılamak anayasal bir zorunluluktur” dedi.

MEDYA EGE – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Deniz Yücel, TBMM Genel Kurulunda fahiş kira artışlarına ilişkin bir konuşma yaptı.

Milletvekili Yücel konuşmasında, Haziran ayında kira artış oranına yüzde 25 sınır getirilmesini hatırlatarak “Bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyuldu? Her ürünün fiyatı artıyor, döviz yükseliyor, maaşlar enflasyonun altında kalıyor. Fahiş kira artışına getirilen yüzde 25’lik çözüm, bir AKP klasiği olarak geçiciydi. Sorunu çözmekten uzaktı” diye konuştu.

chp-izmir-il-baskani-yucelden-carpici-aciklamalar-parti-ici-meselelerle-degil-oyumuzu-artirmakla-ilgileniyorum-h100963-9db90.webp

Yüzde 200 – 300 kira artış oranlarına dikkat çeken Milletvekili Yücel şöyle konuştu; “Kiracılar ve ev sahipleri adliye koridorlarında. Sorunu çözmek için kaynağına bakmak lazım. Yanlış AKP politikaları yüzünden döviz kurları fırlıyor. Türk Lirası değer kaybetti. Ekonomik bir buhran var. Maaşlar 5 kat artmıyor ama konut kiraları artıyor. Günübirlik politikaların bedelini kiracılar çok ağır bir şekilde ödüyor.”

Milletvekili Yücel, Anayasanın 57. Maddesine de dikkat çekerek “Devletin konut ihtiyacını karşılamak gibi anayasal bir görevi vardır. Bu anayasal bir zorunluluktur. Derin enflasyon çukurunda vatandaşın boğulmasını izliyorsunuz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.