Milletvekili Yücel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a Anayasa tepkisi: 2017’de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız?

Milletvekili Yücel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a Anayasa tepkisi: 2017’de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız?

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un milli bir Anayasa açıklamalarına tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı yeni anayasa açıklamalarını eleştirdi.

kurtulmus-4.jpg

Kurtulmuş'un "Önümüze koyacağımız konulardan biri de yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı milli bir anayasanın bu Meclis tarafından gerçekleştirilmesidir" cümlelerine tepki gösteren milletvekili Deniz Yücel, "2017’de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız?... Bu dileklerinizi sadece Genel Kurul’a değil, Erdoğan'a da iletin. Gerçi sonra affınızı istemek zorunda kalabilirsiniz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

143474.jpeg

Milletvekili Yücel şunları aktardı; "TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Sayın Kurtulmuş; yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı, milli bir anayasanın bu meclis tarafından yapılmasının, milletvekillerinin itibarının yükseltilmesinin, yasama kalitesinin artırılmasının temel beklentiler olduğunu ifade etti. Numan Kurtulmuş, 2007, 2010, 2017 referandumlarında Anayasa'da en fazla değişikliği yapan siyasi partinin bir üyesi olarak 2017 Referandumunda 'evet' oyu verdiniz. 2017'de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız? Seçilmiş, mazbatasını almış, yemin töreninde kürsüden adı okunmuş, TBMM Başkanlığı'na aday gösterilmiş bir milletvekilinin, Can Atalay'ın cezaevinde tutulmasına sessiz kalarak ne Meclis’in ne milletvekillerinin itibarını yükseltebilirsiniz. Söz konusu vekiller AKP-MHP-Hüda Par-YRP milletvekilleriyse onların itibarı zaten yüksek. Daha fazla şımartmayın yeter. Yasama kalitesinin artması içinse, 2017'de 'evet' oyu verdiğiniz referandumla sözlü soru önergesi, gensoru gibi Meclis’in denetim yetkilerini ilga etmeyecektiniz. Bu dileklerinizi sadece Genel Kurula değil, Erdoğan'a da iletin. Gerçi sonra affınızı istemek zorunda kalabilirsiniz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.