MILLFEST bu yıl 11’inci kez moda severlerle buluşacak

MILLFEST bu yıl 11’inci kez moda severlerle buluşacak

Alaçatı MILLFEST 2016 - Moda ve Sanat Festivali 28 Temmuz’da başlıyor.

Mehmet ÖZDOĞRU - Ege Giyim Sanayici Derneği’nin (EGSD) prestij projelerinden birisi olan Alaçatı MILLFEST 2016 - Moda ve Sanat Festivali 28 Temmuz’da başlıyor.  İlk düzenlendiği tarihten bugüne kadar çok sayıda genç tasarımcının kendini gösterme fırsatı bulduğu Alaçatı MILLFEST bu yıl 11’inci kez moda severlerle buluşacak. 

EGSD ve Çeşme Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Alaçatı MILLFEST 2016 bilgilendirme toplantısı Alaçatı Antmare Butik Otel’de yapıldı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın da katıldığı toplantıda konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, bu yıl etkinliğin 28-31 Temmuz tarihleri arasında Alaçatı girişindeki tarihi değirmenlerin altındaki alanda Tasarım Mahallesi konseptinde düzenleneceğini söyledi.  

Moda şöleni 

Festival boyunca tasarımcılar için kurulacak olan tasarım mahallesinde minik evlerinde özel tasarımlarını sergileyeceğini ve satacağını dile getiren Özden, “Satışların yanı sıra Alaçatı’da bulunan çeşitli mekanlarda düzenlenecek olan, “Modalı Sohbetler” , defile, after party gibi etkinliklerle moda severler ile buluşulacak. Festivalimize Alaçatı Turizm Derneği, Rönesans Ajans, Nobon ve Diva Dergisi katkı sağlıyor. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Festivalde her gece saat 10.30’da  Atıl Kutoğlu,  Deniz Kaprol, Duygu Şenyürek, Gül Ağış, Ümit Temurçin gibi modacılar deneyimlerini genç tasarımcılarla paylaşacak. Ayrıca moda söyleşileri de yapılacak” dedi.

Millfest Alaçatı Moda ve Sanat Festivali’nin 11. kez düzenlendiğini ve burada tasarımlarını sergileyen genç tasarımcıların sektörde yer aldığını, bir çoğunun da kendi şirketini kurarak yoluna devam ettiğini belirten Özden, festivalin Alaçatı’nın tanıtımına da önemli katkılar sağladığını vurguladı. 

Festivalde neler var? 

Alaçatı’nın festivale adını veren tarihi değirmenlerinin altında düzenlenecek MILLFEST 2016’ya yirminin üzerinde tasarımcı katılacak.

Tasarımcılar kendilerine özel olarak hazırlanan tasarım mahallesindeki stantlarında kreasyonları sergileyip satışa sunacak. Tasarım Mahallesi,2008 yılından beri Alaçatı’da düzenlenmekte olan Millfest’in Alaçatı’nın bir parçası olduğunu yansıtan bir proje. Alaçatı tarihi değirmenlerin altındaki etkinlik alanımız yeniden tasarlanarak etkinliğin konseptine uygun tasarım ürünlerinin alış verişinin yapılacağı bir mahalle ortamında olacak. Tasarım ürünlerine ulaşmak isteyenler moda dünyasının isimleri ile bu mahallede buluşabilirler.

 Tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için bu tip çalışmaları uzun yıllardır gerçekleştiren Ege Giyim Sanayicileri Derneği, düzenlediği etkinliklerle genç tasarımcıları sektöre kazandırıyor.

Millfest 2016 Katılımcı Listesi;

 

 

KATILIMCI

MARKA

Beydağ Belediyesi İpek

 

Duygu Şenyürek

 TİASTORE

Emine KARAMAN

MRS.EMİ

Filiz ASLI

Filiz Aslı

İpek TAŞÇILAR

Carusa

İzmir Ekonomi Üniversitesi

Ece Metiner- Gökçe Üstgül - Dilara Karaca - Özge Yetik- Zeynep Karaoğlu

Jülide GÖNENÇ

Mist Design

Murat Barış Alyörük

mba Handmade

Nilüfer GÜRDENLİ

Nilüfer Gürdenli Handmade Jewellry

Onur GÜLTEKİN

onourstyle

Saydam Tekstil

Seda Saydam

Selen HEPER

Mist Design

Selen KIZILTAŞ

voynor

Seray BASMACI

Seray Basmacı

Shikka

Shikka

Sinan & Elçin KALANKAN

Revival

Ümit Temurçin

coUTure

Yeşim GÖKTUNA

Yeşim Göktuna Y'esma

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.