Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş açıklama

İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Şubat ayında öğretmen ataması yapılcak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Şubat ayında bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını söylemesinin ardından gözler yeniden öğretmen atamalarına çevrilmişti.Konuya ilişkin yeni açıklama ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. 

 Peki 2017 Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Detaylar haberimizde...

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvuru yapan öğrenci sayısının 408 bin 457 olduğunu belirterek, “Yerleşen öğrenci sayısı 318 bin 833, yüzde 73 yerleşme oranı. Dolayısıyla şu anda geldiğimiz kapasite 553 bin. Önümüzdeki yaz dönemi içerisinde kapasite 650 bini geçecek” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ise lisansı iptal edilen öğretmenlere ilişkin olarak, “Eğer herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı yoksa, lisansı iptal edilmiş öğretmenlerin lisans hakkı verilecektir” şeklinde konuştu.

Şubat’ta atamaya ilişkin soruya Yılmaz, “Tek başıma benim vereceğim bir karar değil. Başbakanımızın, Maliye Bakanımızın, Devlet Personel Başkanlığı’na gelecek ve Türkiye’nin öğretmene ihtiyacı var, polise, hakime, doktora ihtiyacı var. Şubat’ta Milli Eğitim Bakanı atama olacağını söylemedi, siz öyle çıkarın” dedi.

"ŞUBAT'TA BİN 500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATANACAK"

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Merkezi’nde Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etmiş,“Engelliler kendini ifade edemiyordu. AK Parti iktidarıyla beraber engellileri aşağılayan, kanunlardaki çürük, sakat, özürlü yapılarını çıkararak işe başladık. Engellilerin tamamını kapsayan kucaklayan yeni bir yasal düzenleme yaptık. Birçok hizmeti engellilerimizin topluma kazandırılması, iş hayatına kazandırılması, kabiliyetlerinin, uzmanlıklarının ortaya çıkarılması için çok köklü çalışmalar yaptık. Allah’a şükür bugün Türkiye genelinde 481 bin evde bakım hizmeti ayrıca kamuda da 150 bin engelli çalışıyor. Sadece kamuda özel sektörü saymıyorum. Özel sektörde de mecburiyet var. Belirli bir sayıyı aştıktan sonra bir miktarda engelli çalıştırmak gibi bir yükümlülük var” diye konuşmuştu.

96.068 İHTİYACIN BRANŞLARA GÖRE DAĞILIMI NASIL?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladğı bu öğretmen ihtiyacı sayısında en çok öğretmen açığı bulunan alanları siz öğretmen adaylarımız için yayımlıyoruz. Bakanlığın 2017 Şubat atamasında en çok açığı bulunan bu alanlara, en çok öğretmen atamaları yapacağı tahmin ediliyor. Listede bulunan branşlara Şubat ayındaki toplam atamanın %95'inin verileceğini söylemek mümkündür.

SON YAPILAN ÖĞRETMEN ATAMALARI SONRASI 96.068 NET ÖĞRETMEN İHTİYACINDA EN ÇOK AÇIĞI BULUNAN BRANŞLARIN SIRALAMASI

1) İngilizce

2) Özel Eğitim

3) Din Kültürü Ahlak Bilgisi

4) Sınıf Öğretmenliği

5) Okul Öncesi

6) PDR-Rehber Öğretmen

7) İlk Öğretim Matematik

8)  Bilişim Teknolojileri 

9) Beden Eğitimi

10) Türkçe

11) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji

12) Arapça 

13) Matematik 

14) Türk Dili ve Edebiyatı

15) Müzik

16) Teknoloji ve Tasarım

17) İ.H.L. Meslek Dersleri

18) Biyoloji

19) Sosyal Bilgiler

20) Kimya/Kimya Teknolojisi

Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları en çok bu 20 branşa olacak. Öğretmen atamaları için MEB'e atama izni verilecek. En çok öğretmen açığı olan bu 20 branşa toplam kadronun %95 'inin verileceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.